Kecmanović ima dobru priliku da ostvari uspeh karijere na grend slemovima
Kecmanović ima dobru priliku da ostvari uspeh karijere na grend slemovima

SRPSKI US OPEN, IV dan: Ajmo opet

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.08.19. | 11:56

Pošto je juče kiša "izbrisala" veliki broj mečeva, Lajović, Kecmanović, ali i dubl Tipsarević/Đere moraju danas na teren

Za nama je kišni njujorški dan koji nije dozvolio da se odigraju mečevi van dva glavna i jedina pokrivena stadiona na Flašing Medouzu, monstrozno velikog "Artur Eša" i tek nešto manjeg, ali modernijeg "Luja Armstronga". To znači da ih je tek 10 odigrano, dok su ostali ili prekinuti na samom početku, ili uopšte nisu ni igrani.

RASPORED MEČEVA (+6 Č)

Izabrane vesti

Pobede su sinoć zabeležili sve sami favoriti, što znači da nije bilo velikih iznenađenja. Tako su prolaz u treće kolo obezbedili Novak Đoković, Karolina Pliškova, Serena Vilijams koja imala mnogo muke protiv 17-godišnje sunarodnice Ketrin Mekneli, Elina Svitolina koja je pobedila i Venus Vilijams i publiku, prvi ženski reket sveta Ešli Barti, Medison Kiz, malo poznati Dominik KepferGrigor Dimitrov kome je zbog povrede leđa predao Borna ĆorićRodžer Federer koji je ponovo igubio prvi set, ali je ipak uspeo da savlada Damira Džumhura, a jedan set je izgubio i Kei Nišikori

Naravno, veliki broj mečeva je "preseljen" u četvrti dan na US openu koji je pred nama, a vremenska prognoza kaže da narednih 48 sati i više varljivo njujorško leto neće stvarati probleme.

ATP SINGL ŽREB

A to znači da ćemo konačno moći da ispratimo naše predstavnike, minus Nole, koji je još juče trebalo da istrče na terene na teniskom kompleksu u Kvinsu. U isto vreme od 11.00 po lokalnom, to jest šest časova više po "našem" vremenu, to jest u 17.00 sa borbama kreću Dušan Lajović i naš jedini muški dubl u Velikoj jabuci koji čini naš dvojac koji je ispao u prvom kolu singla, Janko Tipsarević i Laslo Đere.

Duci Lajović voli da igra u Njujorku i ovo bi, ukoliko je potpuno zdrav, mogao da bude grend slem njegovog velikog prodora. Drugi reket Srbije ima priliku da se ekspresno osveti Amerikancu, a zapravo Ukrajincu Denisu Kudli pošto je u prvom kolu izbacio Janka Tipsarevića kojem je to ujedno bio i poslednji singl grend slem meč u karijeri. Do sada su tri puta igrali jedan protiv drugog i trenutno je 2-1 za našeg tenisera. Lajović je daleko bolji igrač i ne sumnjamo u to da će u trećem kolu upravo on izaći na megdan Đokoviću.

Tipsa, kojem je ovo poslednji grend slem u karijeri, pošto je najavio povlačenje iz aktivnog igranja tenisa na kraju tekuće sezone, to jest nakon Dejvis kup finala u Madridu, sa Lacijem Đereom ukrštaju rekete sa Amerikancem Ostinom Krajičekom, inače rođakom holandskog grend slem šampiona Ričarda Krajčeka, i iskusnim Francuzom Eduardom Rože-Vazelanom. Ova kombinacija. je veliki favorit, ali ne bi bilo čudo kada bi naš par uspeo da ih sruši, jer su i i Laci i Janko zaista sjajni igrači. MOZZART eventualno iznenađenje plaća čak 5,80, a juče je bila 4,40. Dovoljno da se rizikuje na tiketu.

Drugi meč dana na Terenu 14 igra naša nova teniska nada, momak od kojeg valja očekivati da počne da osvaja najveće turnire za koju sezonu. Miša Kecmanović igra sve bolje i solidnije i postaje veoma opasan za svakog protivnika. Kada ima dan, zaista je ubitačan, ali najviše impresionira njegov pobednički mentalitet. Ako ovako nastavi biće čudo od igrača.

Naš najtalentovaniji teniser je u prvom kolu protiv Lasla Đerea pokazao da stasava u ozbiljnog asa veoma kvalitetnim nivoom igre. Da li će uspeti da zadrži taj nivo protiv 37-godišnjeg Italijana Paola Lorencija? Iskusni Rimljanin, trenutno 135. reket sveta bio bi favorit pre pet godina, ali je sada to ipak tinejdžer iz Beograda koji bi prodorom u treće kolo napravio najbolji rezultata na seniorskim grend slemovima.

ATP DUBL ŽREB

***kvote su podložne promenama

POGLEDAJTE KAKAV TIKET ZA VIKEND JE SASTAVIO MARKO MAK PANTELIĆ

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara