""
""

Šta propusti Jelena... Jankovićeva izgubila dobijen meč i nastavila crni niz bez trofeja

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.03.15. | 21:55

Srpska teniserka bila na dva poena od osvajanja turnira u Indijan Velsu i prekida loše serije protiv Simone Halep, ali je poražena - 6:2, 5:7, 4:6

Kakvu šansu je propustila Jelena Janković... Imala je titulu na dohvat ruke. Već je izgledalo da će posle pet godina opet zavladati Indijan Velsom, ali je izgubila dobijen meč. Na dva poena je bila od šampionskog pehara, ali je zakazala kada je bilo najvažnije i Simona Halep je osvojila prestižni tunir u kalifornijskoj pustinji - 2:6, 7:5, 6:4. 

Izabrane vesti

Srpska teniserka je bila na pragu osvajanja prvog trofeja na WTA turu posle 2013. godine i titule u Bogoti. I to kakvog turnira! Jednog od onih iz najjače kategorije... Imala je šansu da ponovi uspeh iz 2010. godine kada je u Indijan Velsu u meču za trofej savladala Karolinu Voznijacki i kada je osvojila prvu titulu na ovom prestižnom turniru. Ipak, očajan servis ju je koštao pobede... Uzalud silni brejkovi, kada JJ nije uspevala da ih materijalizuje u svojim servis gemovima. 

Eventualni trijumf u Indijan Velsu je Jankovićevoj mogao i da donese značajan skok na svetskoj rang listi. U Kaliforniju je doputovala kao 21. teniserka sveta, a napušta je kao 18. igračica na WTA listi. Da je pobedila, bila bi 13.na svetu. Simona Halep je nastavila seriju pobeda protiv naše teniserke u međusobnim duelima pošto joj je ovo bio četvrti uzastopni trijumf. 

Jelena je dobro otvorila meč i igrala defanzivu kao u najboljim danima. Već u prvom gemu je maksimalno pritisla servis Rumunke i posle pete brejk šanse oduzela servis protivnici. Ipak, Halepova je uzvratila istom merom i napravila ribrejk, a ubrzo je iskoristila svoj servis i došla do vođstva u gemovima. Međutim kada je JJ osvojila naredni gem bez izgubljenog poena. Opet je brejknula treću teniserku sveta, potom spasila brejk loptu i odlepila se na dva gema razlike 4:2. Jelena je nastavila seriju i sa još jednim brejkom i sigurnim servis gemom privela set kraju. Kao u najboljim danima!

Ali, potom je počela da igra kao u prethodne dve godine... Očajan servis je skupo koštao našu igračicu. 

U drugom setu je vođena mnogo izjednačenija i neizvesnija borba. Kada je Jelena povela sa 3:1 i izgledalo je da će Rumunka konačno kapitulirati. Međutim, usledila je totalna rezultatska klackalica, čak pet brejkova u nizu na obe strane. Srpkinja je prvi stigla do servis-gema za meč i bila na dva poena od trofeja, ali je propustila tu šansu. Treća teniserka sveta se potpuno vratila u meč i napravila preokret kojim je izborila treći set. 

Brejk rulet je nastavljen i u trećem setu, ali Jelena je potpuno izgubila samopouzdanje. Iako je osvajala gemove na servis gemovima Rumunke, nije uspevala da ih materijalizuje. Izvukla se kada je Halepova servirala za meč, ali je potom odigrala katastrofalan gem na svoj servis i tu je bio kraj svih nada... Jelena je izgubila skoro dobijen meč i sjajnu šansu da osvoji veliki trofej posle dugo vremena. 

(FOTO: Action images)


tagovi

WTA Indijan VelsWTASimona HalepJelena Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara