Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Štruf ponovo na Novakovom putu, Krajinovića čeka maraton

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.09.20. | 10:48

Borbe za četvrto kolo US opena

Prošlo je manje od deset dana od poslednjeg duela Novaka Đokovića i Jana-Lenarda Štrufa, a večeras (ili sutra rano ujutru) će ponovo na megdan.

Najbolji teniser sveta ukrstiće rekete sa Nemcom u 3. kolu US opena, a ako je suditi po bilansu međusobnih susreta, Novak ne bi trebalo da ima težak zadatak. Upravo na minulom Sinsinati mastersu Đoković je u četvrtfinalu igrao protiv Štrufa i pobedio je sa glatkih 6:3, 6:1.

Izabrane vesti

Sastala su se njih dvojica i ove godine na Australijan openu (3:1) i prošle na Rolan Garosu (3:0), pa se pokazalo da Đoković nema problem ni kada se igra na tri dobijena seta da lako završi posao protiv Štrufa.

Raduje dobra forma srpskog tenisera, malo se više preznoji protiv Kajla Edmunda u drugom kolu, izgubio je prvi set, a onda je dodao gas i sa 3:1 prošao dalje. Forma mora polako da se podiže, jer ako se prođe Štruf, na red dolazi najverovatnije Karenjo Busta, a onda i Denis Šapovalov ili Filip Krajinović ili David Gofan...

Upravo Krajinović i Gofan će danas odmeriti snage u 3. kolu US opena. Srpski teniser je u odličnoj formi, a i Belgijanac se posle skromne 2019. godine polako vraća na staze stare slave.

Krajinović vodi 2:1 u međusobnim susretima protiv Gofana, oba trijumfa upisao je prošle godine, ali je Belgijanac značajno podigao formu i sigurica je da nas u ovom meču čeka pravi maraton. Ako ne po broju setova, onda sigurno u broju pređenih kilometara, jer za Gofana, kada je u formi, nema izgubljene lopte, sve stiže i potpuno je neumoran na terenu.

U prethodne dve runde Filip nije izgubio ni set, u dobrom je ritmu, pa nosi i zvanje blagogo favorita.

Očekuje se dobar meč između Stefanosa Cicipasa i Borne Ćorića. Grk je favorit, dobio je mečeve prve dve runde bez izgubljenog seta, ali Hrvat je uvek sposoban da napravi iznenađenje.

Aleksandar Zverev je veliki favorit na papiru protiv Adrijana Manarina, ali Francuz je u 2. kolu izbacio Džeka Soka sa 3:0 u setovima, pa bi mogao da pružijak otpor ćudljivom Nemcu.



tagovi

Novak ĐokovićFilip KrajinovićUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara