Pilić i Novak Đoković (© Star sport)
Pilić i Novak Đoković (© Star sport)

Suze Nikole Pilića: Proći će 1.000 godina da neko obori Novakov rekord, ali je važnije što je odličan čovek (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.22. | 18:29

„U ovoj državi ne postoji niko kao Đoković“, kaže legendarni trener

Trofej nije dobio - naklonost publike jeste. Očekivano. Ono što je iznenadilo i samog Novaka Đokovića je govor Nikole Pilića po okončanju Beograd opena.

Čovek koji je uz počivšu Jelenu Genčić oblikovao najboljeg tenisera sveta obratio se publici i organizatorima turnira. Kroz suze, što samo potvrđuje koliko mu je značilo što je opet u prilici da na delu vidi najbolji produkt svoje čuvene akademije.

Izabrane vesti

Ne znam šta da kažem“, počeo je Pilić praćen ovacijama sa tribina.

Posle konstatacije da je počastvovan prisustvom u glavnom gradu Srbije, legendarni trener je biranim rečima govorio o Novaku.

Nije jedan od najboljih, već najbolji svih vremena! U konkurenciji Federera, Nadala, Marija, 366 sedmica biti broj jedan, to je više od sedam godina. Po mom skromnom ubeđenju, možda će trebati 1.000 godina da se taj rekord obori. Srđan i Dijana, moju suprugu i mene tretiraju kao porodicu. Kad prođeš 80 godina emocije su još veće. Zato kažem, Novače, ovo je jedna od najboljih publika koju sam video u svom životu“.

Koliko ceni svog bivšeg đaka vidi se i po sledećim rečima:

„U ovoj državi ne postoji niko kao Novak Đoković. Nije mi jasno što ne mogu normalno da govorim... Novaku želim sve najbolje, a za mene, on je najbolji igrač svih vremena. Moram reći i ovo, Srđan i ja smo mislili da će biti veliki šampion, ostao je godinama, ali što je najvažnije, on je odličan čovek“.

Na kraju, osvrt na finale Beograd opena.

Žao mi je što nije pobedio, čestitam Rubljovu, osmi je igrač sveta, ne bi treba to zaboraviti. I da je Novak igrao prvi dan, drugi i treći po tri seta. Bio je bolestan i ovako kako se borio, bio je sjajan“, dodao je Nikola Pilić, koga je publika pozdravila dugotrajnim aplauzom.



tagovi

Nikola PilićNovak ĐokovićATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara