Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Sve je to Novaku već dobro poznato: Sam protiv 15.001 protivnika na Centralnom terenu

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 09:54

Srpski as za finale Vimbldona sa Kameronom Norijem (16.00)

„Sve što biva i što može biti, meni ništa nije nepoznato“, rekao je Iguman Stefan u „Gorskom vijencu“, a sa tom parolom u glavi Novak Đoković dočekuje današnji meč polufinala Vimbldona.

Svakom je kristalno jasna slika kako će izgledati okršaj Novaka Đokovića i Kamerona Norija. Makar kada je ambijent u pitanju. Ni do danas publika u Londonu nije bila većinski naklonjena srpskom teniseru, a tek neće biti ovog popodneva (16.00) kada će na drugoj strani mreže biti – Britanac.

Izabrane vesti

Fudbalska atmosfera, slična onoj kada je na nestvaran način potukao Rodžera Federera u finalu i suštinski ga tog dana poslao u penziju, dočekaće Đokovića, a ukoliko dozvoli Noriju da se razigra i da se drži u igri, ta buka sa tribina će biti sve jača i jača.

Ipak, poput prekaljenog ratnika sa Solunskog fronta, koji je prošao sve i svašta do slobode, tako i Novaka danas ništa ne može iznenaditi i uzdrmati. Sve te pritiske, ometanja, pa i poneka dobacivanja sa tribina, davno je on naučio da izdrži, neutrališe, na kraju nadjača, pobedi. I još pošalje „srca“ toj istoj publici.

Možda će i veći pritisak biti na plećima Kamerona Norija. Biće 15.000 duša na Centralnom terenu uz njega, sedeće mu „na ramenima“, ali igraču koji je prvi put u karijeri u polufinalu grend slema ume to da dobrano veže ruke. Britanac rođen u Južnoj Africi, a koji je jedno vreme igrao pod zastavom Novog Zelanda, imao je dobar žreb, pogurao ga je i splet okolnosti, tako da je do najboljeg rezultata u karijeri došao pobedama nad Anduharom (3:0), Munarom (3:2), Džonsonom (3:0), Polom (3:0) i Gofanom (3:2).

----------------------------

Polufinalni meč, Đoković - Nori (16.00) gledajte uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------------

Tomi Pol, kao 32. teniser sveta, bio je najbolje rangirani Norijev rival na putu do polufinala. A, sada ga čeka nominalno treći teniser sveta, do juče prvi, koji je igrama van terena sprečen da i dalje sedi na tronu. Ipak, Đoković je krunisani kralj Vimbldona, šestostruki pobednik, tri godine zaredom najbolji, sa 27 uzastopnih trijumfa na turniru. Neporažen od jula 2017. godine!

Jedini put kada su Đoković i Nori igrali jedan protiv drugoga bilo je na završnom turniru u Torinu prošle godine i srpski teniser je slavio sa laganih 6:2, 6:1.

Danas verovatno neće biti tako lako i ubedljivo, ali pogled na trofej, do kojeg ga dele dve pobede, zaoštriće Đokoviću fokus. Dva koraka do trona. Do 21. grend slema i definitivnog odvajanja od Federera, za poteru za Nadalom. Sve je to na talonu za Novaka. Dva koraka...


tagovi

Novak ĐokovićVimbldonKameron Nori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara