(©Reuters)
(©Reuters)

Svet tražio spektakl i dobio ga: Đoković čeka Alkarasa u finalu Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 19:44

Španac deklasirao Medvedeva u polufinalu – 3:0

Teniski svet je priželjkivao spektakl u finalu Vimbldona i dočekao ga je: stari vuk Novak Đoković igraće za osmi trofej u Londonu protiv mladog kralja Karlosa Alkarasa! Ne samo da će se boriti za pehar, nego i za prvo mesto na ATP listi: ko pobedi nosi sve!

Dok se za Đokovića očekivalo da protutnji pored Janika Sinera u prvom polufinalnom okršaju (3:0), Karlos Alkaras je iznenađujuće lako, brzo i efektno deklasirao Danila Medvedeva – 3:0 (6:3, 6:3, 6:3) za samo sat i 52 minuta igre.

Izabrane vesti

Tek treći put u karijeri je Alkaras došao na Vimbldon, pre turnira je vladalo mišljenje da se mladi Španac ne snalazi na travi, a ispostavilo se potpuno suprotno: bez ijednog dramatičnog meča prvi nosilac je došao do finala, gde ga čeka najteži mogući izazov – duel sa Đokovićem.

Tačno je da Danil Medvedev nije ekspert za travu, ali mislilo se da nije ni Alkaras. Međutim, ovo danas je bila teniska egzekucija, kao da je bar sto mesta na ATP listi razlike između dvojice tenisera. Španac se bacio svom snagom na Rusa, nije mu dopuštao da diše, da se razmaše, da namesti čuveni forhend, iz kojeg Medvedev šalje munje i gromove.

Rus je sve vreme bio u teškoj defanzivi, dok je Alkarasu sve polazilo za rukom. I servis i volej i dropšot, bukvalno sve. Zato je polufinale i trajalo tako kratko, dok dlanom o dlan.

Finale je, ipak, neka druga „mačka“. Koliko god bio impresivan do sada, Alkarasa u meču za trofej čeka čovek koji je sedam puta osvajao trofej na Vimbldonu, koji ima niz od 45 pobeda na Centralnom terenu, koji je zaboravio kada je poslednji put tu izgubio.

A, uz sve to, stajaće Alkarasu nad glavom i poraz sa Rolan Garosa, obeležen grčevima na početku trećeg seta, koji su se rodili iz preteranog napora da izdrži trku sa najvećim svih vremena – Novakom Đokovićem.

Tražili ste takvo, epsko finale – dobili ste ga. Nedelja u 15 časova.


tagovi

Karlos AlkarasDanil MedvedevVimbldon 2023Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara