Elina Svitolina (Reuters)
Elina Svitolina (Reuters)

Svitolina prva četvrtfinalistkinja US opena: Pala potvrda sjajne forme protiv Simone Halep

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.09.21. | 21:03

Ukrajinka u seriji od devet pobeda

Prva četvrtfinalistkinja US opena je Elina Svitolina koja je u jednom od, po imenima najzvučnijih mečeva dosadašnjeg toka turnira savladala nekadašnju prvu teniserku sveta Simonu Halep - 2:0 (6:3, 6:3).

Ukrajinka je za 77. minuta na terenu pokazala da je došla na poslednji Grend slem sezone u strašnoj formi i sa ozbiljnim ambicijama. Serija koja je večeras narasla na devet pobeda, startovala je u avgustu na turniru u Čikagu gde je Svitolina podigla trofej. Večeras je šesti put slavila u desetom međusobnom okršaju sa rumunskom teniserkom.

Izabrane vesti

Deluje da je moglo da bude i drugačije da je Simona Halep osvojila prvi set. A nije da nije imala priliku. Već u trećem gemu je oduzela servis protivnici, da bi se Svitolina već u narednom gemu uzvratila istom merom. U sedmom gemu prvog seta Halepova je propustila dve šanse za novi brejk, da bi u narednom gemu dozvolila protivnici da joj oduzme servis.

Početak drugog seta bio je sličan prvom, s tim što je sada Svitolina povela 2:1 uz brejk viška, a koji joj je već u narednom gemu izmakao šaka. Povela je 13. teniserka sveta 3:2, ali je Svitolina nanizala četiri gema i bukirala svoju propusnicu za mesto među najboljih osam.

Naredna protivnica bića joj bolja iz okršaja Anđelik Kerber i Lejle Fernandez koji uskoro počinje.


tagovi

Elina SvitolinaSimona HalepUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara