Iga Švjontek (©AFP)
Iga Švjontek (©AFP)

Švjontekova bez milosti, do osmine finala za 51 minut!

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.06.23. | 17:04

Aktuelna šampionka Rolan Garosa prvi put u karijeri dobila meč bez izgubljenog gema

Aktuelna šampionka Rolan Garosa Iga Švjontek krupnim koracima grabi ka odbrani trona. Poljakina je u trećem kolu počistila kineskinju Van Šinji za 51 minut – 2:0, po setovima 6:0, 6:0.

Po prvi put u karijeri 22-godišnja teniserka slavila je bez izgubljenog gema. Štaviše, o tome u koliko je dobro formi stigla u Pariz govori podatak da je u prva tri meča na Otvorenom prvenstvu Francuske rivalkama prepustila ukupno osam gemova!

Izabrane vesti

Kristina Buča joj je u prvom kolu uzela četiri, Kler Lui u drugoj rundi isto toliko, Šinji danas, pa, znate već... Mladoj Kineskinji ovo je bilo prvo pojavljivanje u trećem kolu nekog od grend slem turnira i neće ga pamtiti po dobrom. Uspela je da osvoji svega 17 poena protiv dvostruke šampionke Rolan Garosa, od kojih svega šest u drugom setu...

Prvu teniserku sveta u osmini finala čeka duel sa boljom iz meča Bjanka AndreeskuLesija Curenko.

U narednu rundu plasirala se i šesta teniserka sveta Koko Gof. Ona je u trećoj rundi posle preokreta savladala supertalentovanu 16-godišnju Miru Andreevu – 2:1 (6:7, 6:1, 6:1).

Povela je mlada Ruskinja pošto je u taj-brejku prvog seta iskoristila treću od tri set lopte, ali je onda u naredna dva uspela da osvoji samo dva gema.


tagovi

Iga Švjontek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara