Tajna je u servisu: Novak na Miloša, Rodžer na Tenisa

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.01.20. | 14:29

Ovogodišnje specifičnosti trvde i veoma brze podloge na Australijan openu umnogome će odlučiti o prvom polufinalnom paru sa muške strane žreba

Brza, sve brža betonska pologa kako odmiče takmičenje na Rod Lejver areni, ali i ostalim terenima i stadionima u Melburn parku ove godine na Australijan openu pogoduje dobrim serverima. I ne samo njima, već i onim malo slabijim, poput Novaka Đokovića.

RASPORED MEČEVA 9. DANA (-10 Č)

Izabrane vesti

Nole je u drugu sedmicu prvog grend slema sezone ušao pun samopuzdanja kao jedan od lidera u segmentu asova, te je sa 55 trenutno sedmi od igrača koji su odgrali četiri runde, kao i on. Na prva tri meča je prebacivao cifru od 15, da bi tek u poslednjem bio nešto slabiji. A sve je to uticaj Gorana Ivaniševića!

Prvi na toj listi "preživelih" i to ubedljivo je upravo njegov sledeći protivnik, Miloš Raonić. Snažni Podgoričanin je konačno nakon mučnog perioda uzrukovanog povredama uspeo da se vrati. Koliko je trenutno moćan pokazao je između ostalog počistivši Stefanosa Kirjosa.

ĐOKOVIĆ OSVAJA AUSTRALIJAN OPEN - KVOTA 1,60!

Kanadski tensier je u dosadašnja četiri meča zabeležio prosečno 20+ asova, odnosno ukupno 82, a Nole je za sada stao na nešto skromnijoj cifri - 55. I upravo ove cifre nam govore da će sutra od 09.00 po srednjoevropskom vremenu odlučivati upravo početni udarac u poenu.

"Kako prolazi vreme, tako se sve bolje osećam na terenu, nadam se da ću nastaviti u istom ritmu. Znam da me čeka jedan od najboljih servera. Sem toga, Raonić se kreće bolje nego, npr. Izner i Karlović. Nešto je niži, ali je zato bolji u terenu. Ja malo lakše čitam njegovu servu nego od ove dvojice, mada je razlika minimalna. Očekujem težak meč", kratko je prokomentarisao branilac titule sutrašnji izazov.

Koliko je servis moćno oružje ove godine u Melburnu videlo se i danas na duelu Nadala i Kirjosa, gde je Australijanac držao egal samo zahvaljujući odličnim procentima i kod prvog i kod drugog servisa. Da nema tog oružja, Španac bi ga lako preslišao. Sličnu osnovu priče možemo iskoristiti i za najavu duelu Novaka i Miloša, ali...

Raonić i kada je bio najjači, najbolji i najsamouveremniji nije uspevao da savlada svog dobrog prijatelja i komšiju iz Monte Karla. Do sada su odigrali devet mečeva, uspeo je u par navrata da pripreti, ali nikada toliko da slomi Novaka. Što ase tiče same prognoze meča, naš tensier je bez sumnje favorit, ali treba očekivati da igraju više od tri seta (kvota 1,80), a taj-brejk (1,35) je praktično sigurizza.

Pobednika ovog meča čeka bolji iz susreta koji bi trebalo da počne večeras oko 04.30. A tu je favorit tek jasan, a to je Rodžer Federer. Mnogo sreće imao je Švajcarac ove godine u Melburnu i ako prođe tek će u polufinalu ukrstiti rekete sa nosiocem. Večeras mu je na nišanu Amerikanac poznat po tome što ima isto ime kao i sport kojim se bavi (istina drugačije se piše - Tennys, ali se isto izgovara) i koji tek ponekad zablista -  Tenis Sandgren. Kao po pravilu baš u Australiji, naravno zahvaljujući snažnim servisima. On je do sada zabeležio 68 asova, dakle 17 po meču dok je Fedeks do sada sakupio 46. Bez obzira na to valja očekivati da Švajcarc završi posao u tri seta.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara