Đoković u Rimu (© AFP)
Đoković u Rimu (© AFP)

Tamo gde ga vole, tamo je uvek lepo: Novak furiozno krenuo ka petoj tituli u Rimu

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.09.20. | 14:18

Čeka se srpski derbi

Kao što je Rafael Nadal vojvoda Monte Karla, tako je Novak Đoković kralj Rima. Ne postoji turnir na svetu na kome se srpski as bolje snalazi od Mastersa u glavnom gradu Italije, što je dokazao na startu ovogodišnjeg izdanja, savladavši Salvatorea Karuza – 2:0.

Ruku na srce, ovakav epilog se i očekivao, jer je domaći takmičar tek juče zabeležio prvu pobedu na masters turnirima (savladao Tenisa Sandgrena) i u drugom kolu nije imao ni promil šanse protiv najboljeg tenisera sveta – 6:3, 6:2.

Izabrane vesti

Našeg asa može da raduje što je u prvom meču posle volšebne diskvalifikacije sa Ju-Es opena izgledao mirno, staloženo i raznovrsno i što nijednog trenutka nije odavao utisak tenisera na koga bi moglo negativno da utiče rani završetak pohoda na pehar u Njujorku. U prvom setu bio je strpljiv i tek u osmom gemu napravio brejk vredan početne prednosti, da bi u u drugom dvaput oduzimao servis protivniku – najpre u trećem gemu posle čak 12 minuta igre, potom i u sedmom – da bi rutinski proveo meč kraju.

Naredni rival biće mu verovatno Filip Krajinović, pod uslovom da još jedan srpski predstavnik do kraja dana opravda ulogu favorita protiv drugog Italijana, Marka Čekinata, 113. igrača sveta.

Inače, koliko je Novak Đoković dominantan na terenima Fora Italika svedoči podatak da je od 2008. do danas osvojio četiri titule i igrao u još pet finala. Šteta je samo što nema publike da ga pozdravi, na mestu gde ga toliko vole.


tagovi

Masters RimNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara