Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Tenis je postao igra nerava za milijardere, Đoković ima 500.000.000 u banci i kaže da je pod stresom?

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.09.21. | 11:11

“Ja od nagrade za osvajanje Rolan Garosa nisam mogao da kupim ni stančić“, kaže Nikola Pjetranđeli, član teniske Kuće slavnih

Sve do sloma u polufinalu Olimpijskih igara svet je bio prinuđen da piše hvalospeve i divi se igri Novaka Đokovića. Nakon poraza u Tokiju, pa i u finalu Ju-Es Opena od Danila Medvedeva, ponovo se javljaju svi oni koji su morali da ćute dok je Novak osvajao. Među njima je i Nikola Pjetranđeli, dvostruki osvajač Rolan Garosa, član teniske Kuće slavnih, koji ne krije da je za njega Rodžer Federer najbolji svih vremena.

Za njega kaže da je sa druge planete. Ali kad govori o Đokoviću ne pominje teniske kvalitete, već – pare. Jer iako je tenis uvek važio za sport elite, Pjetranđelu je tek sada zasmetao novac koji se vrti u toj igri.

Izabrane vesti

Istina, sume kojima danas raspolažu teniseri, barem oni najbolji, ne mogu da se porede sa onima iz vremena kada je Pjetranđeli igrao. Bilo je to još 50-ih i 60-ih godina prošlog veka.

Ja sam voleo tenis. I postao sam dobar. Krajem 50-ih i 60-ih godina sam osvojio 44 turnira, od čega četiri Rolan Garosa, dva puta u singlu i dva puta u dublu. Najbolji igrači tog vremena su me poštovali, bili smo prijatelji, igrali i zabavljali se. I publiku. Danas igrače nije briga za publiku, misle samo o novcu. Svaka lopta je vredna nekoliko hiljada dolara. Ja od nagrada za osvajanje Rolan Garosa nisam mogao da kupim ni stančić“, kaže Pjetranđeli.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

I tu se prebacuje na Novaka Đokovića koji je ove godine dobio nešto manje od 1.500.000 evra “samo“ za titulu na pariskom grend slemu.

Danas za osvojen grend slem dobiju više od 2.000.000 dolara i tu se ja naljutim. Đoković na primer ima 500.000.000 dolara u banci i izađe da igra finale pod stresom? Da li se šalimo? Tenis je postao igra nerava za milijardere, a igrači su ratne mašine. Od čega imaju stres, od brojanja novca? Kad čujem da su u depresiji, iznerviram se“, decidiran je Pjetranđeli, iako za današnje uslove politički nekorektan.

Na depresiju se doduše Đoković nikad nije žalio. Ali zato Naomi Osaka...


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara