Petrović i Šarčević (desno) na ceremoniji potpisivanja ugovora
Petrović i Šarčević (desno) na ceremoniji potpisivanja ugovora

Tenis postaje vannastavna aktivnost za učenike nižih razreda

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.19. | 13:18

Potpisan protokol o saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i TSS-a

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i predsednik Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović potpisali su danas u Beogradu Protokol o saradnji čiji je cilj da se tenis približi učenicima nižih razreda osnovnih škola, kao vannastavna aktivnost. Učenici će moći da nauče da igraju beli sport na terenima teniskih klubova u Srbiji i terenima koji se nalaze u školama bez ikakvih troškova.

 Ministar Šarčević rekao je da je veoma značajno da se sport što više približi deci i ukazao na veliki značaj ovog projekta u sklopu projekta uvođenja jednosmenskog rada u školama..

Izabrane vesti

„Mi od septembra pokrećemo projekat koji se zove celodnevna nastava i jednosmenski rad u školama. To je previđala i stara strategija obrazovanja, ali nije bila urađena Mreža škola"

Šarčević je ocenio da se uvođenom jednosmenskog rada stvara i idealan prostor za sport. Prema njegovim rečima, na osnovu Mreže škola pored organizacije prostora biće napravljena i jasna organizacija rada i aktivnosti u ustanovama uključujući i ishranu učenika u školi, učenje, sport, bavljenje informacionim tehnologijama i svim drugim veštinama i kompetencijama.

Šarčević je naveo da sport u školi nije samo prisutan kroz nastavu fizičkog vaspitanja koja je u redovnom rasporedu.

„Sad je svaki dan moguć drugi sport. Sada su mogući i drugi sportovi osim košarke… poput džudoa, tenisa“, kazao je Šarčević i dodao da je Ministarstvo prosvete potpisalo više protokola sa različitim sportskim savezima iz Srbije.  

Predsednik Teniskog saveza Srbije zahvalio se Ministarstvu prosvete što je podržalo ovaj razvojni projekat i rekao je da će njegova realizacija krenuti sa početkom naredne školske godine.

 „Svakoj školi će Teniski savez Srbije dati 100 loptica, 16 reketa, dve mreže i obezbediti jednog ili dva trenera. To mogu biti profesori fizičkog, ali ako prođu našu edukaciju i licencu. Mi već imamo 170 trenera koji su prošli obuku po standardima Međunarodne teniske federacije za rad  sa decom mlađih kategorija“, rekao je Petrović. 

Prvi čovek TSS-a je objasnio da je ovo deo projekta „Tenis 10“ koji sprovodi Međunarodna teniska federacija i Teniski savez Srbije. 

„Želimo da taj program proširimo na škole. Cilj nam je da decu približimo što više sportu, tenisu kao lepom sportu, da deca nauče osnovna pravila i osnovne udarce. Zahvaljujemo se predsedniku Opštine Vrnjačka Banja Bobanu Đuroviću na podršci i TK AS Vrnjačka Banja na inicijativi da se jedan ovakav projekat napravi i realizuje", naveo je Petrović.


tagovi

TSSMinistarstvo omladine i sporta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara