"Federer"
"Federer"

Teniski klasik u finalu Mastersa: Federer posle maratona zakazao finalni obračun sa Đokovićem (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.11.14. | 00:04

Najbolji švajcarski teniser i dalje ne zna za poraz protiv Vavrinke na tvrdoj podlozi – 2:1

FedererDuel dva Švajcarca pripao je iskusnijem! Rodžer Federer pobedio je Stena Vavrinku u polufinalu završnog mastersa u Londonu- 2:1 (4:6, 7:5, 7:6) posle više od dva i po sata igre i na taj način zakazao okršaj sa Novakom Đokovićem u nedeljnom finalu Mastersa u Londonu i poslednjem meču sezone.

U prvom setu viđeno je čak tri brejka, a dva su pripala Vavrinki koji je taj deo igre rešio u svoju korist- 6:4. Oba tenisera sigurno su ušla u drugi set i u prvih 11 gemova nijedan od dvojice rivala nije gubio svoj servis, da bi slabije rangirani Švajcarac pri rezultatu 6:5 u gemovima za Federera popustio pod pritiskom i omogućio drugom teniseru sveta da se potpuno vrati u meč i izjednači rezultat na 1:1.

Izabrane vesti

Činilo se u tim trenucima da će Vavrinka psihički posustati nakon što je ispustio priliku da meč dobije u dva seta, no Sten se nije predavao i već u prvom gemu trećeg seta uzima brejk. Iskusniji kolega iz Švajcarske reprezentacije se, međutim, ponovo vratio u meč i duel je ušao u tajbrejk u kojem se Federer bolje snašao, pokazao da ima čvršće živce i posle maratona slavio - 2:1 (4:6, 7:5, 7:6).

Pogledajte poslednji poen na meču...

Federer će se u velikom finalu sastati sa Đokovićem koji brani titulu u Londonu i u poslednjem meču sezone imaćemo priliku da gledamo okršaj dva najbolja tenisera sveta!

(FOTO: Action Images)


tagovi

atpMasters kup LondonRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara