Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Teniski kralj kreće po šesti trofej

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 09:30

I po šesti trijumf protiv Švarcmana

Teniski kralj kreće u završni udarac u 2020. godini. Poslednji turnir u sezoni, u O2 dvorani, u kojoj je Novak Đoković pet puta do sada podizao šampionski pehar.

Ali poslednji put kada je srpski as bio pobednik brojali su se poslednji dani 2015. godine. Od tada, četiri puta bez pehara u rukama u velelepnoj londonskoj dvorani.

Izabrane vesti

Ovog puta Đoković dolazi u britansku prestonicu rasterećen, jer je obezbedio i matematički opstanak na tronu na kraju 2020. godine, ali i istovremeno gladan da popravi utisak sa poslednja dva turnira, kao i gladan novih bodova, kojima bi obezbedio ulazak u tenisku istoriju u martu sledeće godine.

Tada bi trebalo da Novak, a nedostaje mu malo bodova da to i teoretski osigura, obori rekord Rodžera Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. Sa krunom u Londonu napravio bi ogroman posao: bio bi nadomak da obori taj rekord švajcarskog velikana, ali bi i izjednačio njegov rekord sa šest pehara na završnom turniru.

Prvi korak ka tom uspehu teniski kralj će probati da napravi danas, kada će se u meču prvog kola grupe Tokio sudariti sa Dijegom Švarcmanom (15.00). Sa omalenim Argentincem je Đoković dva puta ove sezone već igrao i oba puta je pobedio: na betonu Australijan opena bilo je 3:0 u setovima, a na šljaci rimskog mastersa 2:0.

Štaviše, pet puta su u karijeri Đoković i Švarcman igrali jedan protiv drugog i svih pet susreta je dobio srpski teniser. Zato u londonski meč ulazi sa zvanjem velikog favorita. Novak je u 2020. izgubio na terenu samo tri meča, ali nekako je teški poraz u finalu Rolan Garosa od Nadala malo pokvario utisak o sezoni.

Švarcman je imao sjajan deo sezone kada je nastavljena posle korone, igrao je u finalu Rima i Kelna, u polufinalu Rolan Garosa, ali nije uspeo da osvoji nijedan trofej. Na poslednjem turniru u Parizu izgubio je u četvrtfinalu od Medvedeva sa glatkih 2:0 u setovima.

U istoj grupi večernji okršaj imaće Danil Medvedev i Aleksandar Zverev. Finalisti sa mastersa u Parizu. Taj duel je dobio Medvedev sa 2:1 u setovima.


tagovi

Novak ĐokovićTenisZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara