Kasper Rud (Reuters)
Kasper Rud (Reuters)

Tim Evrope već pobeđuje, a na teren tek treba da izađu Rafa, Rodžer i Novak

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 16:43

Kasper Rud bolji od Džeka Soka na premijeri Lejver kupa

Lejver kup 2022. u teniskoj istoriji ostaće upamćen kao turninr na kojem je legendarni Rodžer Federer poslednji put svetu pokazao svoju prepoznatljivu tenisku elegenciju. Ali pre nego što Švajcarac večeras od 21.30 izađe na teren u dublu sa Rafaelom Nadalom, egzibicioni turnir u londonskoj O2 areni otvorili su Kasper Rud i Džek Sok.

I uoči početka Lejver kupa, bilo je jasno da će borba između tima Evrope koji čine vlasnici 66 grend slem titula, Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Mari, a uz njih i Rud i Stefanos Cicipas i tima sveta u sastavu Tejlor Fric, Dijego Švarcman, Feliks Ože Aljasim, Frensis Tijafo, Aleks De Minor i Džek Sok (momci bez ijednog grend slem finala) biti najblaže rečeno neravnopravna. To je potvrdio i Rud koji je već na premijeri precrtao Amerikanca Soka.

Izabrane vesti

Možda i teže nego što se očekivalo, pošto je posle dobijenog prvog, dozvolio 128. teniseru planete da izjednači, te odlučio meč tek u taj-brejku na 10 dobijenih poena, svetski broj dva je doneo prvi od potrebnih 13 bodova timu Evrope - 2:1 (6:4, 5:7, 10:7). Drugu godinu zaredom, Norvežanin je imao privilegiju da igra prvi meč na Lejver kupu i ponovo je uspeo da sruši Američkog tenisera - lani je bio bolji od Rajlija Opelke i tada je Evropa bez pomoći velike trojke nadigrala svet sa 14:1 u ukupnom skoru. Nešto slično očekuje se i ove godine.

Rud je pred očima Novaka, Rafe i Rodžera, silovito otvorio meč i osvojio uvodna tri gema. To mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta u kojem su teniseri demonstrirali nekoliko sjajnih razmena, nadmudrivanja na mreži...

Nastavilo se i u drugom periodu igre u istom ritmu, doduše dugo nije bilo brejka. Deset gemova su serveri bili sigurni, a onda je Sok u 11. "na brzaka" oduzeo servis Norvežaninu i njogovom potvrdom u narednom gemu došao do taj brejka.

Sok je najavio potencijalno iznenađenje sa tri vezana poena, ali umesto da nastavi u odličnom ritmu, dozvolio je Rudu da veže šest uzastopnih poena i okrene treći, skraćeni set za 180 stepeni. Nakon toga je Amerikanac uspevao u dva navrata da se vrati na po poen zaostatka, ali nije uspeo da režira iznenađenje i donese timu sveta prvi bod pred okršaja Stefanosa Cicipasa i Dijega Švarcmana.


tagovi

Lejver kupKasper RudDžek Sok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara