Dominik Tim i Novak Đoković (Reuters)
Dominik Tim i Novak Đoković (Reuters)

Tim: Novak, Rafa i Rodžer trojica najboljih sportista svih vremena

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 12:48

Austrijanac objasnio zašto su tri teniska velikana iznad svih

Nadjačavanje ko je najbolji teniser ikada, da li Novak Đoković, Rafael Nadal ili Rodžer Federer, traje prilično dugo, skoro deceniju. Teško da će ikad i prestati. Međutim, Dominik Tim, tek jedan od nekoliko, uz Endija Marija (3), Stena Vavrinku (3), Martina del Potra, Marina Čilića, Lejtona Hjuita, Gastona Gaudija i Marata Safina koji je od prvog Federerovog osvajanja Vimblodna (2003) uspeo da uzme neki od grend slem turnira pomenutoj trojci, ipak gleda sasvim drugačije na tu "trku".

Izabrane vesti

"I pre nego što sam osvojio US Open znao da je ogromno dostignuće ono što rade Rafa, Rodžer i Novak. Čak i trijumf na jednom grend slemu je izuzetno teška stvar koju ne postiže mnogo igrača. Zato su njih trojica najbolja trojica sportista svih vremena", rekao je Tim u opširnom razgovoru za "El Pais".

ATP Madrid, ponedeljak 14.20: (1,20) Alkaraz - Manarino (4,00)

Divi se i želji Federara što na pragu pete decenije ima veliku želju za profesionalnim igranjem tenisa, jer kako sam kaže, veruje da će on u tim godinama biti u penziji.

"Zaista ne znam šta ću raditi za deset godina. Dug je to period. Verovatno sam sa 37 ili 38 godina već penzioner. Biće to novi život, ali ne znam kakav. Ali tada neću da razmišljam o igranju tenisa."

A sada mu se tenis igra, čak i ako nema publike na trbinima i pored svih ograničenja koja je nametnula pandemija korona virusa.

"Nije lako, naravno. Svima je teško, jer smo navikli da igramo na prepunim tribinama, da bez poteškoća slobodno putujemo iz jednog grada u drugi. Sada su nema navijača, a svako putovanje je komplikacija. Osim toga, život u 'balonu' nije nimalo zabavan. Razumem da ima mnogo igrača kojima je to teško, ali takođe mislim da ovo neće trajati večno, da će se u jednom trenutku stvari vratiti u normalu."

ATP Madrid, utorak 12.00: (1,50) Krajinović - Nori (2,41)

Uslovi tokom pandemije čini se najviše su pogodili Benou Pera koji u nizu pravi skandale, ali Austrijanac ne razume njegove poteze.

"Ne razumem ga. Ako neko ne želi da igra,neka ostane kod kuće. Ako niste motivisani, niko vas ne tera da igrate. Mislim da je ono što sam ja uradio bolje. Uzeo sam malo vremena, otkazao učešće na tri ili četiri turnira i u nekom trenutku se motivacija vratila. Kada dođete na teren, mislim da morate da budete u mogućnosti da se takmičite, čak i ako niste 100 odsto spremni. Ali ako vam se ne igra, bolje da uzmete odmor", dodao je Tim.


tagovi

Dominik TimNovak ĐokovićRafael NadalRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara