Tipsarević najavio penziju: Posle Dejvis kupa – kraj

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.08.19. | 16:08

Oproštajna poruka na društvenim mrežama

Jedan od najvećih srpskih teniskih musketara najavio je kraj karijere. Janko Tipsarević, nekadašnji broj osam na svetskoj listi i osvajač Dejvis kupa 2010. godine, otići će u penziju po završetku sezone.

Tipsarević je na društvenim mrežama objavio pismo javnosti u kojem je poručio da će igrati do kraja godine, još nekoliko turnira, a onda će okačiti reket o klin.
Bilo je to sjajnih 16 godina. Nakon duge potrage za duševnim mirom, razmišljajući šta mi je važno u ovoj fazi života i šta me čini srećnim, odlučio sam da se povučem iz profi tenisa. Neću da napišem govor koji će slomirti srca (još ne), pošto ćete svi plakati... Pošto mi je ostalo još nekoliko turnira. Osim Ju Es  Opena koji je na programu sledeće nedelje i nekolio ATP turnira, moje poslednje takmičenje biće Dejvis kup u Madridu”, istakao je Tipsarević.

Izabrane vesti

On je dodao i čime će se baviti kad prestane sa takmičenjem.
Narednih godina moj glavni fokus biće porodica, moja teniska akademija i predavanje u inostranstvu nekoliko nedelja godišnje. Hvala svima na podršci'', napisao je Tipsarević.

Janko je u dosadašnjem delu karijere osvojio četiri ATP turnira (Malezija, Moskva, Štutgart i Čenaj), dok mu je na grend slemovima najveći domet bilo četvrtfinale, dva puta, na Ju Es openu.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara