Dominik Tim (AFP)
Dominik Tim (AFP)

Top 10 rival manje za Novaka na putu ka kalendarskom grend slemu: Tim završio sezonu

Vreme čitanja: 1min | sre. 18.08.21. | 16:59

Nije bilo neočekivano - Austrijanac neće braniti tron na US openu

Povreda zgloba je ipak pobedila želju Dominika Tima da krene u pohod na odbranu prošlogodišnje titule sa US opena. Austrijski teniser je putem družtvenim mreža objavio da će propustiti ostatak sezone, samim tim i poslednji od četiri Grend slema.

Problemi sa zglobom desne ruke datiraju od 22. juna i meča protiv Adrijana Manarina sa kojim se susreo u drugom kolu turnira na Majorci (ATP 250). Nepuna dva meseca kasnije, povreda još nije sanirana i koštaće šestog tenisera sveta prilike da se okiti drugom gred slem titulom u karijeri.

Izabrane vesti

“Nakon testiranja, rečeno mi je da je mom zglobu poterebno još vremena za potpuni oporavak. Svi u timu smo se složili da je najbolje biti oprezan i odvojiti to vreme. Nosiću bandažer još par nedelja pre nego što se vratim treninzima

Šest nedelja intenzivnog procesa rehabilitacije još nisu urodile plodom, pa branilac trofeja i dalje oseća bol pri pokušaju da udari lopticu. Dakle, iza Tima je košmarna sezona, omeđena sa dve povrede zgloba u kojoj nije uspeo da se plasira ni u jedno finale. Pritom, Tim javnosti nije mogao da obelodani datum potencijalnom povratka.

Posle odustajanja Rodžera Federera, odnosno velikim znakom pitanja koji stoji pored učešća Rafaela Nadala na US openu, još jedan TOP 10 rival manje za Novaka Đokovića na putu ka kalendarskom grend slemu.



tagovi

Dominik Tim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara