(© Reuters)
(© Reuters)

Trajalo je duže nego što se nadao, ali je početak godine fantastičan za Zvereva

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 12:26

U nemačkom obračunu Saša bolji od Kepfera - 3:1

Na ličnom planu problemi, a na profesionalnom uspesi. Iako je van terena zakazano saslušanje povodom indicija da je pretukao bivšu devojku, to se u rezultatima Aleksandera Zvereva ne primećuje. Kalendarsku godinu otvorio je slavljem na Junajted kupu sa selekcijom Nemačke, a onda u obračunu sa zemljakom pohod ka završnici Auastralijan opena.

Jeste ga namučio Dominik Kepfer, ali je šesti teniser sveta opravdao očekivanja i osmi put uzastopno savladao početnu prepreku na prvom grend slemu sezone. Doduše, na terenu se zadržao duže nego što je planirao, međutim, posle tri sata i 15 minuta je podigao ruke u znak slavlja – 3:1 (4:6, 6:3, 7:6, 6:3).

Izabrane vesti

Pomalo je ovaj duel podsetio na način na koji je Danil Medvedev dan ranije savladao Terensa Atmana, jer je Francuz dobio prvi set, a onda se Rus uozbiljio (pre nego što mu je rival predao), dok je Zverev po sličnom principu nadmudrio kočopernog Kepfera. Treći put u karijeri, iz isto toliko pokušaja.

Činjenica da je lošije od očekivnog počeo susret osvetila se Zverevu gubitkom servisa već u trećem gemu, što je uticalo i na gubitak seta i ne baš lagodnu poziciju nastavku. Realtivno sigurno Aleksander je uzvratio i poravnao na 1:1, da bi se treća deonica ispostavila odlučujućom, u noj je najpre dvaput spasao brejk lopte protivnika, uvek meč u taj-brejk i u njemu bio snalažljiviji. Kad je tu ostvario prednost, privođenje kraju meča je delovalo kao rutina.

Između ostalog i zbog toga što je Zverev ostvario daleko više vinera (50:23), bio ubedljiviji na mreži (realizovao 33 od 39 pokušaja), zabeležio deset asova više, a i defanzivno je pokazao da je smireniji od Kepfera. Imao je Dominik čak devet brejk šansi, a iskoristio samo jednu, pa mu se put ka iznenađenju zatvorio.


tagovi

TenisAustralijan openAustralijan open 2024Aleksandar ZverevAleksander ZverevSaša Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara