Endi Mari (©Reuters)
Endi Mari (©Reuters)

Tri godine suza i maraton od četiri sata za neuništivog Endija Marija

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.01.22. | 09:24

Iznera pojeo savršeni januar Maksima Kresija

Godine lete, mlađi dolaze i nisu preterano milostivi prema starijim generacijama. Nemaju ni zašto da budu, prirodan je to tok stvari, samo što su pojedine stare kuke dovoljno čvrste da produže taj period transformacije. Recimo, Endi Mari, 113. mesto na ATP listi svakako ne oslikava njegov kvalitet, što je Britanac i pokazao u izazovnom maratonu sa Nikolozom Basilašvilijem u prvom kolu Australijan opena. Na kraju je Mari uspeo da opravda renome pobedom od 3:2, po setovima 6:1, 3:6, 6:4, 6:7 (5), 6:4 posle tri sata i 52 minuta igre.

Veliki uspeh za Marija, imajući u vidu da je baš na Melburnu pre tri godine doživeo povredu koja mu je ugrozila nastavak karijere, jedva je mogao da hoda, a u međuvremenu je dva puta operisao kuk. Pa opet je sa metalnom protezom u kuku uspeo da eliminiše 21. nosioca u Melburnu i zakaže okršaj sa kvalifikantom Tarom Danijelom.

Izabrane vesti

Teške tri godine iza mene. Mnogo sam truda uložio da bih se vratio. Uvek sam ovde imao fantastičnu podršku, iako sam pre tri godine mislio da sam ovde odigrao poslednji meč. Šta još čovek može da traži?“, rekao je Mari posle meča.

S druge strane, karijera Džona Iznera neupitno se bliži kraju. Amerikanac je uvek i bio igrač koji je zavisio od servisa, a godine su počele da lome 36-godišnjeg dvometraša. U prvom kolu Australijan opena zaustavio ga je zemljak Maksim Kresi i tako ljubiteljima sportskog klađenja oduzeo mogućnost da igraju na omiljenog tenisera. Zašto omiljenog? Pa zato što je Izneru skoro nemoguće uzeti gem, ali objektivno nije ni on čuven po brejkovima zbog čega su njegovi mečevi po pravilu bili dugački.

Posebno kad se nameri na sebi sličnome, a takav je 198 centimetara visoki Kresi, koji se glavnog žreba domogao tek posle odustajanja Dominika Tima.

Kako bilo, i ovog puta dugačak meč, Kresi je na kraju slavio sa 7:6 (2), 7:5, 6:7 (4), 6:7 (4), 6:4 i nakon osvojenog turnira ATP 250 serije u Melburnu – tamo je izbacio i Grigora Dimitrova - produžio svoj savršeni januar, pa nema sumnje da njega čeka dalji napredak sa 70. pozicije na ATP rang listi.

Što se tiče Iznera, šesti poraz na poslednjih sedam mečeva, jedinu pobedu upisao je protiv 238. na sveta, Brejdona Šnura. Čini se da se bliži trenutak kada će morati da se razmisli i o kraju karijere.

AUSTRALIJAN OPEN, MUŠKA KONKURENCIJA, PRVO KOLO

Roberto Bautista Agut – Stefano Travalja 3:1

Emilijano Gomez – Marin Čilić 0:3

Igo Umber – Rišar Gaske 1:3

Filip Kolšrajber – Marko Čekinato 3:0

Hristofer O’Konel – Igo Gaston 3:1

Dijego Švarcman – Filip Krajinović 3:0

Timofej Skatov – Norbet Gomboš 1:3

Botik van de Zandšlup – Jan Lenard Štruf 3:0

Roberto Karbales Baena – Rikardas Berankis 2:3

Andrej Rubljov – Đanluka Mađer 3:0

Henri Laksonen – Danil Medvedev 0:3

Grigor Dimitrov – Jirži Laheka 3:1

Žoao Souza – Janik Siner 0:3

Benoa Pjer – Tijago Monteiro 2:1

Stiv Džonson – Džordan Tompson 3:2

Maksim Kresi – Džon Izner 3:2

Nikoloz Basilašvili – Endi Mari 2:3

Tomaš Maksač – Huan Manuel Serundolo 3:1

Taro Danijel – Marselo Barios 3:0 Damir Džumhur – Pablo Anduhar 0:3




 


tagovi

Endi MariAustralijan openDžon Izner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara