(©Reuters)
(©Reuters)

Troicki: Čisto maltretiranje; Lopez: Kada političari uđu, nastaje haos; Stahovski: Politički ego zaustavio najboljeg

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 10:47

Veterani digli glas, većina vodećih igrača ćuti

Dok teniseri iz samog vrha, velika većina, još ćuti i ne oglašava se povodom sramnog tretmana koji trpi Novak Đoković od australijskih vlasti u poslednja 24 sata, glas dižu – veterani.

Selektor srpske teniske reprezentacije Viktor Troicki rekao je da je odnos Australijanaca prema najboljem teniseru sveta nešto nazapamćeno u istoriji tog sporta.

Izabrane vesti

Ovo je više od skandala. Ne pamtim da se tako nešto desilo ovakvom šampionu i najboljem sportisti svih vremena. Sve deluje kao da su neke političke igre u pitanju, nešto što nema veze sa sportom. Čisto maltretiranje“, rekao je Troicki za RTS.

On je dodao da je siguran da sve što se dešava neće slomiti Đokovića.

Verujem da će izdržati šta god da se odluči“, poručio je Troicki.

Dok Rafa Nadal, očekivano, nije na strani svog najvećeg rivala, glas u odbranu Đokovića digao je Felisijano Lopez, koji je objasnio da brani princip.

Tri mudraca su nam donela ogromnu glupost za svet tenisa. Niko ne želi da svetski broj jedan ostane bez mogućnosti da igra na grend slemu. Australija će iz svega ovoga da izađe veoma loše. Ne nameravam da branim nikog, glupost je nepobitna. Pravila su jednaka za sve, ali ne mogu da se menjaju iz dana u dan. Zaključak: Kada političari uđu, nastaje haos“, napisao je Lopez na tviteru.

Na opasku jednog od pratilaca kako Đoković nije imao validnu dokumentaciju, Španac je uzvratio:

„Ne znam... Ono što je evidentno je da su njegov dolazak odobrile dve nezavisne lekarske komisije pre nego što je stigao ovde. To je ono što Australiju čini lošom u mojim očima“, zaključio je Felisijano Lopez.

Jednu od najoštrijih izjava napisao je Ukrajinac Sergej Stahovski. Dešavalo se u prošlosti da i on bude oštar prema Novaku oko nekih stvari, ali sada je potpuno stao na njegovu stranu.

Kada vam sledeći put neko kaže da se politika ne meša u sport, setite se 6. januara 2022. godine, kada čisti politički ego nije dozvolio najboljem teniseru sveta da uđe u zemlju u koju su mu vladajuće institucije dozvolile ulazak“, napisao je Stahovski na Tviteru.

Italijan Mateo Beretini je dao jednu od onih izjava koje niti smrde niti mirišu.

Saosećam sa Novakom, to bez dileme. Niko ne želi da dođe u onakvu situaciju. Nikom nije prijatno da provede ne znam ni ja koliko sati na aerodromu. Ali, s druge strane, razumem i zašto ljudi u Australiji reaguju na ovakav način. Melburn je u najdužem karantinu na svetu. Teško mi je da komentarišem ovu situaciju. Jedino što mogu da kažem je da sam ja vakcinisan, ovde sam i videćemo šta će se dalje dešavati“, poručio je Beretini.


tagovi

Novak ĐokovićViktor TroickiFelisijano Lopezsergej StakhovskiMateo BeretiniAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara