(©Reuters)
(©Reuters)

Tužan kraj Simone Halep: Rumunka suspendovana na četiri godine zbog dopinga

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.09.23. | 17:36

Agencija za integritet tenisa donela rigoroznu odluku

Ružan kraj karijere za Simonu Halep. Rumunska teniserka, dvostruka grend slem pobednika i nekada prva na WTA listi, suštinski je završila sa tenisom, jer je danas suspendovana na četiri godine zbog upotrebe dopinga.

Halep je van terena pod optužbom da je koristila nedozvoljena sredstva još od prošle jeseni, ali je uporno tvrdila da je nedužna i da će to i dokazati. Ipak, Agencija za integritet tenisa danas je odlučila da Rumunku suspenduje na čak četiri godine, a s obzirom na to da ona ima 31 godinu, to suštinski znači da je za nju profesionalna karijera završena.

Izabrane vesti

Kako je objavljeno u odluci Agencije, nezavisni tribunal koji se bavi sportskim pitanjima se sastao u Londonu 28. i 29. juna, gde je saslušao eksperte na polju sportskog dopinga.

Utvrđeno je da je Halep pala na dve tačke optužnice: da joj je u uzorku pronađena zabranjena supstanca u urinu 29. avgusta na US openu, ali i da je utvrđeno da je koristila istu supstancu više puta tokom 2022. godine, pošto joj je uzorak krvi uzet 51 put tokom godine.

Po zvaničnim informacijama, kazna Simoni Halep će da istekne 6. oktobra 2026. godine, ali jasno je da se tenisu više neće vraćati. Barem ne kao igračica.


tagovi

Simona HalepWTAdoping

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara