Foto: Reuters
Foto: Reuters

Umber bolji od Rubljova u Haleu, Beretini osvojio Kvins

Vreme čitanja: 1min | ned. 20.06.21. | 17:29

Finiširana dva turnira na travi pred Vimbldon

Nedelja je dan za teniska finala, a danas su odigrana dva - u Haleu i u Kvinsu. Ugo Umber iznenadio je Andreja Rubljova u Haleu sa 2:0 (6:3, 7:6), a Mateo Beretini je uspeo da se domogne titule u glavnom gradu Engleske pobedom nad domaćim teniserom Kameronom Norijem - 2:1 (6:4, 6:7, 6:3).

Levoruki Francuz Umber se pokazao u Nemačkoj kao jako opasan igrač na travi. Već je ranije na turniru eliminisao Aleksandra Zvereva, a sada je i u finalu nadigrao sedmoplasiranog na svetu, Rubljova.

Izabrane vesti

Prvi set bio je prilično rutinski odrađen posao Francuza, dok je u drugom Rubljov pružio veći otpor, ali nije izdržao u taj-brejku i tu više nije bilo spasa po Rusa.

Može se reći da je ova titula Umbera iznenađenje, a na Vimbldonu će sada mnogi želeti da ga mimoiđu u žrebu, to je sigurno.

Sa druge strane igre Matea Beretinija više nisu iznenađenje. Od starta sezone Italijan igra odlično, pa je sada sve krunisao titulom u Kvinsu.

Beretini je dobio prvi set, u drugom je pao u taj-brejku, ali je ostao pribran i pokazao da se i na njega mora računati ozbiljno na predstojećem Vimbldonu.


tagovi

Mateo Beretini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara