Kasper Rud (©Reuters)
Kasper Rud (©Reuters)

Umorni Rud čeka Novaka u polufinalu Rima

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 18:36

Norvežanin eliminisao Šapovalova, koji je dan ranije bio koban po Nadala

Trojica od četvorice polufinalista mastersa u Rimu su poznati. Kasper Rud se trijumfom nad Denisom Šapovalovim pridružio Aleksanderu Zverevu i Stefanosu Cicipasu u završnici turnira, a u polufinalu bi mogao reket da ukrsti sa Novakom Đokovićem ukoliko srpski as večeras na terenu Foro Italika nadigra Feliksa Ože Alijasima. Norveški teniser slavio je protiv Šapovalova u dva seta, ali mu je bezmalo dva i po časa bilo potrebno da bi eliminisao Kanađanina - 2:0 (7:6, 7:5).

Denis Šapovalov je konačno u četvrtfinalu turnira u Večnom gradu skinuo veliki skalp, došao je glave Rafaelu Nadalu, ali na tome je stao. Ispraznio se psihički i fizički kanadski teniser, nije do kraja mogao da parira norveškom specijalisti za šljaku - koncentracija mu je padala u završnicama setovima. 

Izabrane vesti

Drugi put u karijeri Kasper Rud uzeo je meru Denisu Šapovalovu. Pre nešto manje od godinu dana Norvežanin je uoči Rolan Garosa, baš kao i sada, bio bolji od Šapovalova u dva seta. Dobio ga je u finalu turnira igranom u Ženevi. Bila je to jedna od pet titula koje je najbolji norveški teniser - zauzima 10. poziciju na ATP rang-listi - osvojio prethodne sezone.

Nadomak najvećeg pehara u karijeri prišao je Rud, a polufinale bi moglo da mu bude veći izazov od finala, pošto bi mogao da udari na Novaka Đokovića. Prvi reket planete će protiv Feliksa Ože Alijasima na svom omiljenom mastersu - u poslednjih osam godina samo jednom nije ušao u finale - zatvoriti dan na Foro Italiku. Ako najbolji teniser sveta prođe u polufinale i tako odbrani prvo mesto, imaće manje vremena za odmor, ali ni Norvežanin neće ući svež u taj okršaj.

Iscedio je Šapovalov norveškog tenisera, naterao ga je da igra maratonske setove i krvari za svaki poen. Tvrd orah bio je Kanađanin, skupo je prodao kožu. U prvom setu nije viđen nijedan brejk, iako su obojica imali priilike da oduzmu servis rivalu. Šapovalov je čak imao i set loptu u taj-brejku, odabrao je pogrešnu kombinaciju udaraca i skupo platio.

Identičan scenario ponovio mu se u narednom setu, samo što u njemu nije dogurao do taj-brejka. Nova propuštena set lopta ga je dotukla, Kasper Rud se odbranio, u idućem gemu napravio brejk i potom rutinski meč priveo kraju.


tagovi

Denis ŠapovalovKasper Rudatp rimMasters RimATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara