Serena Vilijams (©Reuters)
Serena Vilijams (©Reuters)

US Open: Krunić rutinski, Serenin “Poslednji ples“ se nastavlja

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.08.22. | 04:03

Njujork na nogama zbog pobede jedne od najboljih teniserki svih vremena, čekaće još na odlazak u penziju

Serena Vilijams neće još reći poslednje “zbogom“ tenisu! Jedna od najboljih teniserki svih vremena produžila je svoj boravak na US Openu pošto je u prvom kolu nadigrala Crnogorku Danku Kovinić rezultatom 6:3, 6:3 za okruglo 100 minuta tenisa.

Vremešna teniserka i vlasnica 23 grend slem titule najavila je još ranije da će joj turnir u Njujorku biti poslednji u karijeri, što je i logično s obzirom da odavno gazi ka 41. godini života. Serenin meč ispratile su krcate tribine stadiona Artur Eš, a ceo okršaj sa Crnogorkom bio je spektakl za sebe.

Izabrane vesti

Pre svega Serena je blistala na terenu i odigrala možda i najbolji meč u poslednjih nekoliko sezona. Prvi set dobila je gotovo rutinski pošto je vezala tri gema i sa 2:3 stigla do 5:3, da bi u poslednjoj razmeni sačuvala četiri brejk lopte kako bi povela sa 1:0.

Istim ritmom Vilijams je nastavila i u drugom setu, mada nije uspela da iskoristi četiri brejk šanse u prva dva gema. No, Amerikanka je lagano krckala protivnicu i kada je načela, više nije bilo povratka.

Serenu u drugom kolu čeka druga teiserka sveta, Estonka Anet Kontavejt, koja je sa 6:3, 6:0 nadigrala Rumunku Žakelin Adina Kristijan.

Pobedu na startu poslednjeg grend slema sezone ostvarila je i Aleksandra Krunić. Ona je bez mnogo problema obezbedila plasman u drugu rundu pošto je sa 6:4, 6:4 bila bolja od Ruskinje Eline Avanesjan. Našoj teniserki je za prolaz dalje bilo potrebno sat i 20 minuta.

Najbolja srpska igračica uspela je konačno da nadigra Ruskinju od koje je gubila poslednja tri susreta. Meč su obeležili brejkovi na obe strane, tačnije deset brejkova u dvadeset gemova, od čega je Ruskinja šest puta prepuštala servis Krunićevoj koja je igrala odlično na riternu iz drugog servisa preko kojeg je uzela čak 11 poena.

Sledeća rivalka Aleksandre Krunić biće 23. teniserka planete Barbora Krejčikova koja je prepustila samo četiri gema Italijanki Fernandi Kontreras Gomez.


tagovi

Serena VilijamsAleksandra KrunićUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara