Vajda i Đoković (©Reuters)
Vajda i Đoković (©Reuters)

Vajda: Kada je Đoković 2011. osvojio Vimbldon, uplašio sam se da će izgubiti želju

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 16:30

A, evo gde je deset godina kasnije

Godina koja je donela tihu tenisku revoluciju – 2011. Tada je Novak Đoković, koji je dugo važio za talenta koji nikako da eksplodira, najzad postao uragan.

Te godine je pomeo sve u prvom delu godine, a onda osvojio Vimbldon i prvi put u karijeri postao teniski broj 1. Znamo šta se desilo nakon toga. Đoković je deceniju supersila, koja je oborila brojne rekorde i ne planira da posustane.

Izabrane vesti

I sada zvuče simpatično reči njegovog trenera Marijana Vajde, koji je ispričao engleskim medijima da je posle tog osvajanja Vimbldona pre tačno deset godina imao više zebnji nego nada.

Kada je Novak postao broj 1 nakon Vimbldona, promenio mu se život i bio sam zabrinut da sada kada je ostvario svoj dečački san, da će to biti to, da će izgubiti želju. A, on je u stvari postao dominantan igrač na turu, koji redovno pobeđuje Federera i Nadala, što je do tada bilo nemoguće“, pričao je Vajda.

Saradnja slovačkog trenera i srpskog tenisera je počela leta 2006. godine i rezultat je donosila korak po korak, lagano, dok nije dobila neverovatan uzlet.

Uvek sam govorio da naporan i kvalitetan rad na treningu je preduslov da bi se takav uspeh ostvario. On je uložio mnogo znoja i strpljenja, razvijajući igru kroz bol i trud čak i u periodu kada nije verovao da će doći do prvog mesta, između 2006. i 2011. godine“.

----------------------------------------------

Pored toga, Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita i isplate dobitaka - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.

----------------------------------------------

Evolucija Novaka Đokovića je jedno od najneverovatnijih dostignuća jednog sportiste u 21. veku. Od momka koji neke barijere nikako nije mogao da probije, pretvorio se u teniskog „monstruma“, psihički jakog kao stena, fizički izuzetno izdržljivog.

Novak je psihološki veoma jak, posvećen je zdravoj ishrani, sa ispravnim stavom prema treninzima. Ako ostane zdrav, znam da će oboriti još mnogo rekorda. Vrlo je motivisan da to učini“, ispričao je Marijan Vajda.

Ovaj zaključak baš i neće obradovati Đokovićeve rivale...


tagovi

Marijan VajdaNovak ĐokovićTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara