Vavrinka - Nišikori 10. put, američka teniska "dobrodošlica" i ludilo na šljaci Argentine

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.02.19. | 12:46

Na ATP turnirima u Roterdamu, Njujorku i Buenos Ajresu danas su na redu polufinalni okršaji

Tri ATP turnira koji se igraju ove sedmice polako ulaze u samu završnicu, a danas su na redu polufinalni susreti.

Najlakši za tipovanje je definivno Njujork pošto su favoriti jasni, a to su domaći teniseri te je na Sema Kverija kvota za pobedu nad kvalifikantom iz Kanade Brejdenom Šnurom 1,22, a na Džona Iznera 1,45 protiv Rajlija Opelke.

Izabrane vesti

Eventualno bi Opelka mogao da pruži značajniji otpor protiv jednog od najboljih servera svih vremena, pa ovde valja "pojuriti" i da će doći taj-brejk.

Daleko "ozbiljnija situacija" je u u Roterdamu na takmičenju ATP 500 kategorije (ostala dva turnira su ATP 250) gde će se za prodor u finale boriti Monfis - Medvedev i Nišikori - Vavrinka. Dakle zaista interesantni dueli.

U prvom je favorit sve bolji Rus Medvedev koji je nedavno u Sofiji slavio u jedinom njihovom dosadašnjem odmeravanju, u polufinalu koje je takođe igrano u dvoranskim uslovima na tvrdoj podlozi kada je preslišao iskusnog Francuza sa 6:2 i 6:4. Ovaj put pak očekujemo jači otpor Monfisa, te preporučujemo "gađanje" plus gemova.

Nakon njih deseti put rekete ukrštaju Vavrinka i Nišikori, a trenutno je 5:4 za Švajcarca. To dovoljno govori o izjednačenosti dva velika asa, te je kvota 2,70 malo ponižavajuća za Stena. Ipak je on trostruki grend slem šampion, koji se istina polako vraća u formu nakon poduže pauze zbog operacija kolena, pa se nadamo (ako ništa, ono bar zbog kvote) da bi ovde dvojka mogla da prođe.

Na suncu i šljaci prestonice Argentine večeras će se odmeriti Čekinato - Pelja i Tim - Švarcman. U prvom susretu veliki favorit je opasni Italijan, koji je prošle godine sa Rolan Garosa izbacio Novaka Đokovića. Valja ipak očekivati zdrav otpor domaćeg asa te gemove u plusu, barem u prvom setu.

Napeto će biti i u drugom polufinalu Buenos Ajresa pošto se odmeravaju aktuelni šampion i domaći favorit. Dominik Tim je veliki majstor za igru na šljaci, ali udara na rivala koji bi baš na zemljanoj podlozi mogao da mu napravi mnogo problema. Ovde bismo izbegli konačan ishod, već idemo na ta da će biti taj-brejka i/ili trećeg seta.

Za one hrabrije preporučujemo ipak dva probaju sa dvojkom, jer treba računati na domaći teren i vatrenu podršku navijača Švarcmanu.

FOTO: Reuters


tagovi

Kei NišikoriSten Vavrinkabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara