(©Reuters)
(©Reuters)

Vavrinka opušten pred meč sa Đokovićem: Hajde, pokažite mi jednu njegovu slabu tačku

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.07.23. | 18:01

“Imam nula odsto šansi da osvojim Vimbldon”, rekao Švajcarac

Bili su pre šest-sedam godina veliki rivali, uspevao je Sten Vavrinka da na grend slemovima pobedi Novaka Đokovića, pa čak dva puta i u finalima – na Rolan Garosu i US openu.

Ipak, mnogo je vremena prošlo od tada, nije Vavrinka na istom nivou kao nekada, za razliku od Đokovića, koji je možda još dominantniji i moćniji nego ikada u karijeri. Sledi im novi susret, 27. po redu, ali prvi put na Vimbldonu.

Izabrane vesti

Švajcarac je vrlo ležerno izašao pred novinare danas posle pobede nad Tomasom Ečeverijem (3:1) i govorio o sutrašnjem duelu sa Đokovićem.

Lepo je što ću igrati makar još jednom sa njim. Ovo će biti prvi put na Vimbldonu. Naravno da sam uzbuđen i srećan što ću imati šansu da igram protiv Đokovića i ovde pored svih Grend slemova i svih ostalih turnira. Biće prvi put na travi i to je sjajno”, rekao je Vavrinka.

Na pitanje da li je iznenađen takvom serijom bez poraza na Vimbldonu koju je Novak napravio, Švajcarac se nasmejao.

“Ne. Jeste ga vi videli kako igra?! Hajde, pokažite mi jednu njegovu slabost. Fenomenalno je igrati protiv Novaka, perfektan igrač. Sve je kod njega čisto, ima sjajne udarce u pravim momentima. Volim da ga gledam kako igra koliko volim da gledam i Rodžera. Kako igra, servira sjajno, kako riternira. Sve radi. Nisam iznenađen uopšte”.

Podsetili su novinari Stena da je dobijao Novaka na grend slemovima…

“Tada, u toj fazi karijere, igrao sam na veoma dobro nivou i znao sam da ulazim u duel sa Novakom sa šansama da ga pobedim. Imao sam moćnu igru na osnovnoj liniji, forhend, bekhend i fizički sam bio spreman da se borim sa njim. Igrali smo sjajne meče, to su mi verovatno dva najbolje odigrana meča u karijeri, na Rolan Garosu i US Openu. Fenomenalna sećanja”.

Ipak, kada se priča o šansama pred sutrašnji meč…

“Ne znam. Moram da budem prisutan na terenu i igram svoj najbolji tenis kao što sam radio, ali prošlo je dosta vremena otkad to nisam učinio. Biće interesantno. Nadam se da ću biti tu rezultatski i da ću se boriti. Ako pogledate rezultate, biće preteško”.

Bez pritiska Vavrinka čeka sutrašnji meč.

“Imam nula odsto šansi da osvojim Vimbldon. To je moje mišljenje. Samo sam srećan što sam danas pobedio. Bio je dobar meč. Svakim narednim igram sve bolje i čast mi je što ću igrati sa Novakom ovde. Nedostajalo mi je to u karijeri, da igram sa njim na Vimbldonu. Biće veoma teško. Nadam se da ću makar napraviti okršaj težim, ali ako pogledate rezultate u bliskoj prošlosti, nemam nikakvih šansi”.

Pitali su novinari Švajcarca i ko je najbolji teniser svih vremena.

“Nema odgovora na to. Nema potrebe da vam dajem odgovor. Mislim da Novak još igra. Rafa se još nije penzionisao, ali bitno je da samo uživamo. Volim tenis i kao navijač, da ga gledam. Sutra ću da igram i sigurno ću gledati ostatak turnira”, odgovorio je Vavrinka.


tagovi

Novak ĐokovićSten VavrinkaVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara