Stan Vavrinka (Reuters)
Stan Vavrinka (Reuters)

Vavrinka podsetio na zenit karijere i sa 12 vezanih poena ispratio Kecmanovića iz Indijan Velsa

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.03.23. | 23:44

Švajcarac posle 106 minuta borbe slavio sa 2:0 i obezbedio plasman u treće kolo

Ne bi Stan Vavrinka u karijeri imao po jednu titulu na Australijan Openu, Rolan Garosu i US openu, da u rukama nije imao vrhunski tenis, a delić te umešnosti zbog koje je u prošloj deceniji uz Endija Marija bio najbliži vladajućem triju Đoković, Nadal, Federer, video je i na svojoj koži osetio Miomir Kecmanović u 2. kolu mastersa u Indijan Velsu. Prvi set srpski teniser je izgubio nakon tesnog taj-brejka, u drugom se držao i vodi 4:3, a onda je video 12 uzastopnih poena Švajcarca koji je podsetio na najslavnije dane - 0:2 (6:7, 4:6).

Možda bi duel otišao u nekom potpuno drugačijem, po Kecmanovića daleko povoljnijem smeru da je u taj-brejku prvog seta iskoristio jednu od tri set lopte. Rođeni Beograđanin nakon što je hrabrom igrom nadomestio zaostatak od jednog brejka nastao sredinom prvog perioda igre, prokockao je svoje šanse, a 37-godišnji Švajcarac to i te kako umeo da kazni.

Izabrane vesti

Vavrinka je iskoristio prvu set loptu, da bi u drugom setu bio maltene nepogrešiv na svoj servis. Dozvolio je Kecmanoviću samo dva poena, a od osmog gema krenula je nezaustavljiva serija. Servis gem bez izubljenog poena, zatim brejk u istom maniru, pa overa trijumfa i gem u kojem je Srbin ponovo statirao.

Na sedam vinera srpskog, švajcarski teniser je imao 25, a samo jednu neiznuđenu grešku više od rivala (10-11). Pritom je Stan bio maestralan u realizaciji poena na prvi servis - 30/34.

Prava šteta za Kecmanovića jer je posle odličnog turnira u Delrej Biču i poraza u finalu od Tejlora Frica (2:1), forma krenula silaznom putanjom. Usledila je eliminacija u prvom kolu Akapulka, a kako je bio slobodan u prvoj rundi Indijan Velsa, ponovo je poklekao na prvoj prepreci.

Kecmanoviću ostaje da se psiho-fizički pripremi za novi izazov u Majamiju, a Vavrinku u prvom nastupu u 3. kolu Indijan Velsa još od 2019. godine očekuje duel sa boljim iz okršaja Mekenzi Mekdonald - Holger Runde.


tagovi

Miomir KecmanovićStan VavrinkaATP Indijan VelsIndijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara