Vavrinka (©Reuters)
Vavrinka (©Reuters)

Vavrinka: Znam da me se Đoković plaši

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.02.22. | 10:26

“Pogotovo na grend slemovima”, istakao Švajcarac

Za navijače Novaka Đokovića ne postoji igrač kojeg je srpski as više “proslavio” od Stena Vavrinke. Dva grend slem finala je izgubio od njega, a i do trofeja kojeg je Švajcarac uzeo na Australijan openu išao je preko danas najboljeg igrača sveta.

Iako je dosta vode proteklo Dunavom od tada i Vavrinka više nije igrač kakav je nekad bio, daleko je od svetskog vrha, on smatra da se Đoković i dalje plaši duela sa njim, pogotovo na grend slemovima.

Izabrane vesti

Poslednji duel je bio još 2019. godine na US openu, koji je Novak predao zbog povrede.

Novak je oduvek bio igrač protiv kojeg sam najviše voleo da igram od te Velike trojke. Njegova igra mi je najviše odgovarala, iako me je pobedio toliko puta da ne mogu ni da izbrojim. Znam da me se plaši, naročito na grend slemovima”, rekao je Vavrinka.

Prisetio se Švajcarac pobede nad srpskim asom u Melburnu.

Pre našeg “revanša” na Australijan openu mnogo ljudi je pričalo kako će to biti još jedan epski meč. Uspeo sam da doguram do petog seta i rekao sam sebi “ovog puta ću uspeti, neću mu dozvoliti da se izvuče, ovo je moj trenutak”. Upalilo je i to me je odvelo do višeg nivoa u karijeri”.

A, nije zaboravio Vavrinka ni kada je pobedio Đokovića u finalu US opena.

“Iako je bio lakše povređen, igrao je i dalje na najvišem nivou. Osećao sam od početka da je napet, što mu se često dešavalo, jer je znao za šta sam sposoban. Zbog toga smo odigrali nekoliko epskih mečeva”, zaključio je Vavrinka.


tagovi

Novak ĐokovićSten Vavrinka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara