Dušan Lajović (Reuters)
Dušan Lajović (Reuters)

Velika pobeda Dušana Lajovića na startu turnira u Riju, srpski derbi za četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.02.23. | 23:31

Duci eliminisao Dijega Švarcmana, a u drugom kolu ATP 500 turnira u Brazilu sastaće se sa Laslom Đereom

Poklekao je Dušan Lajović pre četiri dana protiv Karlosa Alkarasa u četvrtfinalu turnira u Buenos Ajresu, ali ta eliminacija nije uticala na srpskog tenisera po pitanju otvaranja još jačeg i kvalitetnijeg nadmetanja u Rio de Žaneiru. Lajović je ATP 500 turnir otvorio velikom pobedom nad 32, a svojevremeno osmim teniserom sveta Dijegom Švarcmanom - 2:0 (6:1, 6:4).

Iskoristio je rođeni Beograđanin činjenicu da je Argentinac poslednjih nedelja u ozbiljnom padu forme praćenim eliminacijama u drugom kolu Australijan opena, te na otvaranjima turnira u Kordobi i Buenos Ajresu. Drugi put je savladao Švarcmana u petom međusobnom okršaju i zakazao okršaj u drugom kolu sa sunarodnikom Laslom Đereom.

Izabrane vesti

Interesantno, Alkaras je obojicu eliminisao prethodne nedelje u Buenos Ajresu, a ko god da dobije srpski derbi,u četvrtfinalu bi mogao ponovo da se susretne sa Špancem kojem posle trijumfa nad anonimusom i domaćim teniserom Mateusom Alvesom, sleduje duel sa Fabiom Fonjinijem.

Bio je Srbin ubedljiv u prvom setu i kada bi imao brejk šanse i kada bi se sa istima suočavao. Odbranio se od svih pet, a oduzevši dva puta servis rivalu rešio je prvi set za 33 minuta. U drugom delu igre, Lajović je poveo sa 2:0, pa dozvolio Švarcmanu da uzvrati istom merom. Ključni je bio deveti, ujedno i najduži gem drugog seta u kojem je Lajović iskoristio drugu brejk loptu. Naredni je iskoristio da potvrdi kvalitetniju igru i plasira se u drugo kolo.

Počeo je Lajović ovu nedelju na 90. poziciji ATP liste, a večerašnji trijumf lansirao ga je deset mesta na gore. U slučaju da pobedi Đerea, mogao bi i do 75. mesta.


tagovi

Dušan Lajovićatp RioDijego ŠvarcmanLaslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara