Novak Đoković (@Reuters)
Novak Đoković (@Reuters)

Verovali ili ne - Đoković ispao od 123. na svetu!

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.03.24. | 03:37

Mladi Luka Nardi savladao najboljeg tenisera sveta za prolaz u osminu finala Indijan Velsa

Novaku Đokoviću izgleda ne odgovaraju Italijani. Muči se najbolji teniser sveta već neko vreme sa Janikom Sinerom (izgubio tri od poslednja četiri meča), a sada mu se na putu našao još jedan veliki talenat sa Apenina - Luka Nardi. Momak koji je u glavni žreb Indijan Velsa upao kao srećni gubitnik posle otkazivanja Tomasa Martina Ečeverije uspeo je prvo da savlada najboljeg kineskog tenisera Džidženga Džanga, a sada i svog sportskog uzora čije postere ima u sobi - 2:1 (6:4, 3:6, 6:3).

Posle skoro dva i po sata napete borbe, 123. teniser sveta eliminisao je najboljeg svih vremena i zakazao duel za četvrtfinale sa Amerikancem Tomijem Polom.

Izabrane vesti

Kao po filmskom scenariju trenutno živi mladić iz Pezara na obali Jadranskog mora, ali zaslužio je. Sjajan je bio protiv apsolutnog favorita, bez ikakvog straha ili treme udarajući lopticu, posebno prilikom servisa. Za razliku od njega, Novak je konstantno bio u grču.

Mučio ga je stomak, zbog čega je u finišu prvog seta morao da popije lek. Potom je imao raspravu sa sudijom Gregorijem Alesvortom zbog nesporazuma oko poena za brejk Nardija na 2:1 u drugom setu, kada je Italijan zastao mislivši da je Novak napravio drugu servis grešku, ali je ipak vratio lopticu i time zbunio našeg tenisera.

S obzirom na to da je ipak dobio drugi set, očekivalo se da Đoković u trećem rutinski privede meč kraju u svoju korist, međutim, izuzetno motivisani Italijan nije posustajao. Za razliku od njega, svetski broj jedan je nastavio da se muči, posebno na servis rivala.

Niti jednu brejk loptu nije uspeo Đoković da stvori u trećem setu. U pet gemova na Nardijev servis osvojio je svega sedam poena, što je najbolji pokazatelj Đokovićevog izdanja u ovom meču.

Prelomni gem bio je šesti u trećem setu, kada je Nardi s dva sjajna udarca poveo 30:0 na Novakov servis, a potom je Srbin iz forhenda poslao lopticu u mrežu. Spasio je Đoković prvu brejk loptu, ali drugu nije uspeo. Italijan je poveo sa 4:2 i nedugo zatim iskoristio prvu meč loptu za najveću pobedu u dosadašnjoj karijeri i prvi proboj među 100 najboljih na svetu (sada je 95).

Bez obzira na ishod narednog duela protiv sedamnaestoplasiranog na svetu, Amerikanca Tomija Pola, Luka Nardi je dospeo u centar pažnje. U Italijau se vraća sa podvigom koji će pamtiti celog života i podstrekom za nastavak karijere. Postao je teniser sa najnižim plasmanom na ATP listi koji je uspeo da savlada Novaka Đokovića na nemom masters ili grend slem turniru!



tagovi

Novak ĐokovićATP Indijan VelsIndijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara