Mats Vilander (Reuters)
Mats Vilander (Reuters)

Vilander napisao analizu Novakovog poraza: Nadam se da će svi ostati na 20 grend slemova, bilo bi to sjajno

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 17:01

Šveđanin veruje da će Novak trenirati četiri meseca kao životinja da bi opet zablistao na Australijan openu

Finale US Opena i poraz Novaka Đokovića od Danila Medvedeva su i dalje jedna od udarnih tema u svetskim sportskim medijima. Izvode se brojne analize, komentariše se čudo Danila Medvedeva i propuštena istorijska šansa srpskog asa za kalendarski slem i rekordni 21. grend slem trofej u karijeri.

Jedan od najpoznatijih analitičara, legendarni švedski teniser Mats Vilander je u autorskom tekstu za francuski Lekip prokomentarisao finale i izneo neka predviđanja za budućnost.

Izabrane vesti

„Tužno mi je što Đoković nijednom u meču nije imao šansu da pobedi ovo finale. Čak ni set da osvoji. Ne želim da oduzmem zasluge Danilu Medvedevu koji je bio blizu perfkecije ali bilo je nešto čudno u ovoj situaciji.

Taktički, Medvedev je imao pravo: Slao je loptice u sredinu i nije dozvoljavao Đokoviću da jakim udarcima napada uglove. Novak nikako nije uspevao da nađe rešenje za to. Čim bi dobio upotrebljivu lopticu, Medvedev bi ubrzavao i morao je još da čeka na pravi momenat.

Takođe verujem da je servis bio ključ ovog meča. Doneo je Medvedevu dosta lakih poena. Sa druge strane, Novak je servirao užasno i jadno. I tako je ostao bez lakih poena što je ovu borbu odmah pretvorilo u neravnopravnu. Pogotovo je to vildjivo na tvrdoj podlozi koja nije tako brza i nema ništa zajedničko sa onom u Melburnu ili sa travom u Vimbldonu. Sve što je Novak probao, nije funkcionisalo. U takvom izdanju čak ni Novak Đoković ne može zaustaviti Medvedeva.

Kroz svoj stil igre, Medvedev vas konstatno tera da pokušate nešto. A vi ne znate šta i kako... Dva momenta su posebno uticala na Novaka. U prvom gemu kada je izgubio servis posle vođstva 40:15. I na početku drugog seta kada je propustio pet brejk lopti. Loša sreća? Ne verujem... Bilo je očigledno da oseća ogroman pritisak. Mnogo veći nego što možemo i da zamislimo.

Ovaj turnir je doneo i dve lepe vesti. Prva je da je mlada generacija napokon dokazala da je spremna da preuzme baklju od starijih. Toliko da se i dalje nadam da će „velika trojka“ ostati na po 20 osvojenih grend slem turnirua. To bi bilo sjajno! I veoma je moguće. Bio bi to idealan tajming za kraj večne trke.

Druga dobra vest je da to što sam siguran da se Novak neće zaustaviti ovde. Mogu da ga zamislim kako u narednih nekoliko nedelja puni baterije a onda četiri meseca trenira kao životinja da zablista na Australijan openu. Biće to novi početak za njega“, napisao je Vilander u Lekipu.


tagovi

Mats VilanderNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara