(© Reuters)
(© Reuters)

Vratila se Sloun Stivens, savladana kobna druga runda

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.09.21. | 04:13

Amerikanka kao nekad

Pre četiri godine bila je senzacionalni pobednik Ju Es opena, u međuvremenu je na grend slem turnirima značajan rezultat ostvarila samo na Rolan Garosu (finale 2018), a kako se zaletela ove godine na terenima Flešing medouza deluje da se Sloun Stivens vratila u nekadašnju formu.

Amerikanka se plasirala u treće kolo poslednjeg grend slema u sezoni, pošto je savladala zemljakinju Kori Kof – 2:0 (6:4, 6:2). Iako je 17-godišnja devojčica iz Atlante u projekciji žreba svrstana na mesto 23. nosioca, do izražaja je došlo iskustvo Sloun Stivens, koja je slavila posle samo 68 minuta igre.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da je 28-godišnja teniserka imala znatno lakši posao u drugom kolu, pošto joj je u prvom bilo potrebno dva sata i 12 minuta da eliminiše Medison Kis. U narednoj rundi Stivensova će igrati protiv boljeg iz okršaja Anđelik Kerber (Nemačka) – Anhelina Kalinina (Ukrajina).

Da je ovo značajan napredak za Stivensovu može se zaključiti na osnovu činjenice da je u 2021. učestvovala na 14 turnira i na devet je pretrpela eliminaciju u drugoj rundi. Sad je tu stanicu prošla.


tagovi

US openSloun StivensTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara