Vrele noći Akapulka: Razbesneo je Nadala, sada ga čeka Vavrinka

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.02.19. | 14:08

Nik Kirjos nakon teške pobede nad Rafom večeras igra protiv raspoloženog Švajcarca

Vrelo veče u Akapulku gde su u centru pažnje bili Rafael Nadal i Nik Kirjos ponovo je skrenulo pažnju na prilično "nekonvencionalno", da ne kažemo nekulturno ponašanje mladog Australijanca.

DNEVNI RASPORED MEČEVA (+7 Č)

Izabrane vesti

Momak u čiji talenat niko ne sumnja jednostavno ima ludu glavu koja mu ne dozvoljava da bude najboji na svetu. Sve ima, osim zdravog razuma pa je sinoć, nakon velike pobede nad povređenim Rafaelom Nadalom, pošto je spasao tri meč-čopte Bika sa Majorke ponovo napravio glupost koja je ozbiljno zasmetala legendi, pošto se neprimereno radovao, toliko da ga je ovaj docnije prozvao kako "mu nedostaje malo respekta prema publici, rivalu i samom sebi".

Kirjos takav kakav jeste nije uspeo da se suzdrži već je odlučio da odgovori 17-strukom osvajaču grend slemova, kao da su jednaki. A samo to dovoljno govori o njegovom (ne)vaspitanju.

"Ja sam različit, on je različit. Ne zna on kroz šta sam prošao u poslednje vreme i kakve sam imao muke sa povredama. On ne zna ništa o meni. Pritom je spor kada treba da se pripremi za servis, ja to ne komentarišem"

Kirjosa večeras u četvrtfinalu turnira koji se igra na otvorenom na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 1.780.060 dolara čeka još jedna veliki as, Sten Vavrinka. Švajcarac u poslednje vreme podiže nivo igre nakon i čini se da je na putu da se vrati tamo gde je zastao pre dve-tri godine nakon što je zaređao povrede. Biće ovo njihovo šesto odmeravanje, a Švajcarac vodi sa 3-2. Poslednju pobedu odneo je upravo Vavrinka, prošle godine na mastersu u Kanadi u tri seta. Treba očekivati da i ovaj put bude gusto, a favorit je Vavrinka. Međutim, na njega je kvota po nama nedovoljnih 1,55, te bi valjalo ovde malo rizikovati i probati na Nika za mojeg MOZZART plaća koeficijentom 2,29. Najmanje je dva razloga za to, a pre svih motivacija 23-godišnjaka iz Kanbere koji uvek najbolje igra protiv najboljih. To se videlo i sinoć kada se, ni sam ne zna kako izvukao protiv Nadala, ali ne treba zaboraviti na to da ima i pobedu na Rodžerom Federerom, dok je nad Novakom Đokovićem slavio u oba susreta. Istina, oba su odigrana 2017. kada je naš as igrao sa povredom lakta, a jedna je baš došla u Akapulku, što znači da mu nešto tamo posebno odgovara.

Pobednik ovo meča će se za polufinale boriti sa boljim iz odmeravanja Džona Iznera i Džona Milmana. Izner je ovde veliki favorit, pre svega zato što mu odgovaraju uslovi za igru. Šta više, u Akapulku veliku prednos imamu moćni serveri, a moćnijeg od 209 cm visokog Amerikanca nema. Ako vam kvota 1,55 na Iznera nije dovoljno primamljiva, možete je pojačati sa plus gemovima ili probati da će biti tri seta (2,34).

Na drugoj strani žreba valja očekivati dva keca, to jest pobedu Aleksandera Zvereva nad supertalentovanim, ali za Nemca još nedovljno fizički snažnim Aleksom de Minorom, kao i Kamerona Norija nad Makenzijem Makdonaldom.

Britanac je samo sedam mesta ispred Amerikanca, ali ga je u oba njihova dosadašnja odmeravanja, odigrana pritom 2017. na tvrdim podlogama, bukvalno rasturio.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Nik KirjosRafael NadalSten Vavrinkabet analizaatp Akapulko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara