Kvitova (© Reuters)
Kvitova (© Reuters)

Vremena se menjaju, pre tri godine igrala finale, sad ne može ni prvo kolo da prođe

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.01.22. | 03:16

Veliki pad u karijeri Petre Kvitove

Ne tako davno bila je Petra Kvita finalistkinja Australijan opena (2019), sad ne može ni prvo kolo da prođe. Štaviše, dve godine zaredom je iz Melburna kući šalje Sorana Kirstea. Lane je izbacila Čehinju u drugoj rundi, a ove na premijeri.

U prilično neinteresantnom, čak neravnopravnom duelu, Rumunka je Kvitovoj prepustila samo četiri gema – 6:2, 6:2 – i tako produbila agoniju kroz koju prolazi mesecima, pošto je u velikom padu forme. Osvajačica 28 turnira (među kojima i dva Vimbldona) prethodnu sezonu morala je da okonča ranije zbog povrede, od oktobra je odigrala samo četiri meča, a na prvom grend slemu u 2022. pokazala je da nije ni nalik teniserki kao nekad.

Izabrane vesti

Primera radi, od poslednjeg Vimbldona je ostvarila identičan broj pobeda i poraza (po 11), a od početka prethodne sezone, na pet grend slem turnira, samo jednom je dobacila do trećeg kola, dvaput do drugog, a dvaput je ispala u prvom. Ogroman pad.

Kirstea za to nije marila. Igrala je maltene bez greške, u velikom stilu, repriziravši ostvarenje iz 2021. kad je savladala Kvitovu 2:1, a ovim rezultatom nagovestila je da bi mogla da ponovi najbolji učinak na Australijan openu, pošto je 2017. u osmini finala ispala od Gabrinje Muguruze.

A teniserka iz Španije nije imala nikakvih problema protiv Klare Burel iz Francuske (6:3, 6:4). Sve vreme je bila u prednosti, samo da bi pred kraj malo popustila, tek petu meč loptu je iskoristila i tako deseti put uzastopno prošla prvo kolo Australijan opena.

Muguruza će u narednoj rundi opet morati na Francuskinju. Ovoga puta u pitanju je Aliz Korne, koja na staru nije imala problema sa Viktorijom Tamovom iz Bugarske. Biće Muguruza favoirit i na tom meču, jer je treći nosilac, 2020. je igrala finale, a Korne nikad u karijeri nije prošla u treće kolo.

AUSTRALIJAN OPEN, ŽENSKA KONKURENCIJA, PRVO KOLO

Robin Anderson - Samanta Stosur

Aliz Korne – Viktorija Tamova 2:0

Osan Dodin – Irina Begu

Mmisaki Doi – Kristina Kucova 0:2

Petra Kvitova – Sorana Kirstea 0:2

Elis Mertens – Vera Zvonareva 2:0

Darija Savile – Rebeka Peterson 0:2

Klara Burel – Gabrinje Muguruza 0:2

Anet Kontavejt – Katerina Sinijakova 2:0

Marketa Vondrusova – Priskilija Hon 2:0

Iga Svojntek – Hartijet Dart 2:0

Hejli Baptist – Kerlolin Garsija 2:1

Magda Linet – Anastasija Sevastova 2:0

Madison Inglis – Lejla Ani Fernandez 2:0

Stefani Vegele – Darija Kasatkina 0:2

Emina Bektas – Ljudmila Samsonova 0:2

Ana Bondar – Anastasija Pavljučenkova 0:2

Simona Halep – Magdalena Frenč 2:0


tagovi

WTAPetra KvitovaSorana KirsteaMuguruzaGabrine Muguruza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara