Venus Vilijams
Venus Vilijams

WTA INDIJAN VELS: Nije Venus još za otpis

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.19. | 12:46

Ukoliko legendarna Amerikanka pobedi večeras u četvrtfinalu Angeliku Kerber proći će kvota 2,41. Dan u Kaliforniji otvaraju Pliškova i Benčić

Veliki teniski turnir u Indijan Velsu polako ulazi u završnu fazu, i na ATP i na WTA "strani". Dok najboljih osam među muškarcima danas započinju okršaje mečevima Raonić - Kecmanović i Monfis - Tim, devojke idu korak napred te večeras završavaju sa četvrfinalnim mečevima pošto su prethodne noći posao valjano obavile Elina Svitolina i Bjanka Andresku.

RASPORED MEČEVA (+8 Č)

Izabrane vesti

Prve na centralni teren od 19 časova po srednjoevropskom vremenu u južnoj Kaliforniji izlaze Belinda Benčić i Karolina Pliškova. Benčićeva je još jedan izuzetan izdanak švajcarsko-slovačke škole tenisa iz koje su izašle, između ostalih i supruga Rodžera Federera, Mirka, kao i legendarna Martina Hingis. U pitanju je dakle, odlična škola, a 22-godišnjakinja već pokazuje izuzetne rezultate. U karijeri je slavila u 10 navrata na 16 odmeravanja sa Top 5 rivalkama. U ovoj godini već su pred njom pale Simona Halep i Petra Kvitova, kao i Naomi Osaka u minuloj rundi Indijan Velsa. Žrtva joj je bila i Serena Vilijams, a početkom 2019. je osvojila titulu na Hopman kupu u paru sa Federerom.

Ali nikada nije igrala protiv trenutno pete igračice sveta koja je pritom u protekle dve sezone uspevala da se plasira u polufinale ovog takmičenja. Biće ovo napet meč verujemo u tri seta i prolaz kvote 2,29.

Treći meč dana na centralnom terenu prelepog teniskog kompleksa u Koačela dolini igraju dve iskusne rivalke, Venus Vilijams i Angelika Kerber. Međusobni odnos je u korist Nemice 5-3, ali je zato 38-godišnja Amerikanka u prednosti od 3-2 kada su u pitanju tvrdi tereni.

Ni jedna ni druga ne mogu da se pohvale trofejima iz Indijan Velsa, ali su obe stizale do polufinala, Venus u tri navrata, a Kerber u dva (poslednji put još 2013). A prema MOZZARTU Angelika Keber je favoritkinja sa kvotom 1,50 što je ipak malo, te savetujemo igranje protiv koeficijenata i pojuriti 2,41 na Venus. Takođe, treba očekivati da gemovi odu u plus, a možda da dođe i taj-brejk (3,25).

WTA ŽREB

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Venus VilijamsAngelika KerberBelinda BenčićWTA Indijan VelsKarolina Pliškovabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara