Elina Svitolina, prošlogodišnja šampionka Rodžers kupa
Elina Svitolina, prošlogodišnja šampionka Rodžers kupa

WTA MONTREAL: Pravac finale

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.08.18. | 13:02

Šampionka Elina Svitolina protiv Sloun Stivens, a prva tensierka sveta, Simona Halep u klinču sa Ešli Barti

Vikend za tenis znači to da su turniri koji se održavaju pri kraju i da su na redu polufinala i finale. A pošto je danas subota jasno je šta se večeras očekuje na prestižnom WTA turniru Premier 5 kategorije u Montrealu.

RASPORED 8. DANA TURNIRA U MONTREALU

Izabrane vesti

Sa "lepše strane"" belog sporta u Kanadi, pošto muškarci uporedu igraju pod istom "firmom", Rodžers kup, ali u Torontu (menjaju se svake godine, tako da je iduće AWT u Torntu, a ATP u Montrealu), stiže nam takođe dva polufinalna okršaja počev od 19 časova po srednjoevropskom vremenu kada rekete ukrštaju prva igračica sveta, Simona Halep i Ešli Barti, 15. teniserka na svetskoj lestvici.

Biće to njihovo prvo odmeravanje i Rumunka je definitivno favoritkinja. Ne samo da je prva na svetu i da je ove godine uzela prvi grend slem u karijeri, nego i odlično igra u Kanadi gde je slavila pre dve godina, a pre ti igrala finale. Barti nikako ne može da se uporedi sa takvim rezultatima, ali nema sumnje da će se pakleno boriti.

Daleko uzbudljivije bi trebalo da bude u drugom polufinalu između treće i pete nositeljke Sloun Stivens i Eline Svitoline. Prošle godine Amerikanku je u polufinalu zaustavila Karolina Voznijacki, dok je Ukrajinka uzela titulu. Njih dve su igrale dva puta, ali još pre četiri godine, tako da je taj podatak manje-više nevažan, ali treba ipak znati da je 1-1. Ovde treba preporučiti igru an tri seta ili taj-brejk.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Elina SvitolinaSimona HalepSloun StivensEšli Bartibet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara