WTA MONTREAL: U ritmu kiše

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.08.18. | 11:07

Pregršt mečeva iz prvog dana prestičnog takmičenja u Kvebeku prebačeno je za večeras zbog padavina, tako da je program "pun i spreman" za kratku bet-analizzu

Kiša je odmah prvog dana obračuna u glavnom delu žreba prestižnog WTA Premier 5 turnira u Montrealu, koji se tradicionalno uporedo igra sa mastersom u Torontu pod optim nazivom "Rodžers kup", pokvarila raspored tako da je dosta mečeva odloženo i prebaćeno za danas.

DNEVNI RASPORED MEČEVA (+6 Č)

Izabrane vesti

Tačnije večeras pošto susreti u glavnom gradu Kvebeka počinju od 17 časova po srednjeevropskom vremenu.

Dan na Centralnom terenu kreće sudarom dve izuzetne teniserke, 11. nositeljke i grend slem šampionke Jelene Ostapenko i Engleskinje rođene u Australiji, Džoane Konte. U dva dosadašnja odmeravanja odigrale su šest setova i trenutno je 1-1. Nešto slično očekujemo i ovaj put.

Posle njih sleduje potencijalno takođe napet susret iako je Petra Kvitova favorit, mada je tako nešto teško reći kada naspram nje stane Anet Kontaveit. Teniserka iz Talina po uspehu se ne može porediti sa snažnom Čehinjom, višestrukom grend slem šampionkom, ali očigledeno ume da odigra protiv nje, što je pokazala ove godine         na Rolan Garosu. Ipak, šljaka nije isto što i trvda podloga, pa je u Parizu, za razliku od Montrela Estonka mogla lako da amortizuje snažne udarce iskusne protivnice.

Julija Gerges će poraz od Olge Danilović u Moskvi pokušati da zaboravi uspehom protiv još jedne Čehinje, Lusi Safarove. Nemica, koja je posle Vimbldona prvi put ušla među Top 10 na svetskoj lestvici, i to u 30. godini, vodi sa 3-2 u međusobnim ogledima, ali sve do Dohe ove godine, gde je Gergesova prilično lako slavila, nisu igrale od 2014, tako da je samo ovaj poslednji rezultat zapravo koristan za prognozu klađenja.

Dva teniska supertalenta, Marija Sakari i Darija Kasatkina takođe bi večeras trebalo da ukrste rekete ako nebo dopusti, to jest kišni oblaci. Ruskinja vodi sa 2-0 i veliki je favorit, ali neće joj simpatična Atinjanka, kao i pre dva meseca na Rolan Garosu dati da se lako provuče. Može tu da se dogodi lako i taj-brejk i treći set.

Iznenađenje bi moglo da se potraži na duelu između Eliz Metens i Evženi Bušar. Belgijanka je postavljena za 14. nositeljku, ali će sigurno imati pune ruke posla protiv čuvene kanadske lepotice koja je nakon velike slave izgubila glavu i maltene teniski propala u samo dve sezone. Lepa Dženi odlično igra uz navijače, tako da bi mogla da pruži žilav otpor, a možda čak i iznenadi protivnicu koja sigurno nije talentovanija od nje.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

MontrealPetra Kvitovabet analizaJulija GergesDžoana KontaEženi Bušar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara