Timea Baščinski
Timea Baščinski

WTA TJENĐIN: Ima li Timea snage?

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.10.18. | 14:51

Vreme je za polufinale na teniskom tunriru u Kini

Polako se završava radna sedmica, a to ujedno znači da i razni teniski turniri ulaze u samu završnicu. Tako je i u Tjenđinu gde se u subotu rano ujutru po "našem" vremenu igraju polufinalni dueli.

Očekivano, među četiri najbolje se našla prva nositeljka Karolina Pliškova, a neočekivano je što ne igra protiv sve bolje Arine Sabalenko, već protiv Timee Baščinski. Švajcarska teniserka se vraća nakon povrede i pobeda u dva taj brejka protiv mlade Beloruskinje je zaista inspirativna, ali je veliko pitanje da li je uspela da sačuva svežinu. Sada joj sledi daleko ozbiljniji zadatak protiv opasne Čehinje. Njih dve se dobro znaju, a Baščinski je slavila samo jednom, i to još 2015, na četiri njihova odmeravanja. I sve pobede su došle lagano, što očekujemo i ovaj put.

Izabrane vesti

Drugi polufinalni par čine druga nositeljka Karolin Garsija i peta, Su Vej Sieh. Iako je Francuskinja favoritkinja, jer je tri puta u isto toliko susreta savladala odličnu rivalku sa Tajvana, ovde treba biti oprezan jer su se svaki put "klale". To nam govori da je bolje pokušati sa 10+ gemova naročito u prvom setu, ali i da očekujemo i taj-brejk i tri seta. Treba računati i na to da je Sieh praktično domaća teniserka, jer je Tajvan zvanično, ali ne i realno deo Kine, te će joj podrška iz publike siugurno pomoći da da sve od sebe za finale.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Karolina Pliškova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara