(©Reuters)
(©Reuters)

Za Supermena se rđa ne lepi: Đoković posle 40 dana uzeo reket u ruke i oduvao Ečeverija

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.23. | 18:02

Najbolji svih vremena rutinski do 3. kola – 2:0

Kada je neko Supermen, a to Novak Đoković jeste u svetu tenisa, onda se za njega rđa ne lepi. Prošlo je više od 40 dana otkako je srpski as odigrao poslednji meč, a to se nimalo nije videlo u njegovoj igri danas protiv Tomasa Ečeverija na startu mastersa u Parizu.

Bila je to čista rutina iz reketa Novaka Đokovića, koji je igrao kao da je u najboljoj formi, pa kada dozira, kako to on najbolje ume, u prvoj nedelji grend slema. Dao je Ečeveri sve od sebe, a sve što je uspeo je da drži korak sa najboljim na svetu samo pola prvog seta – 6:3, 6:2.

Izabrane vesti

Sve je to stvar ogromnog iskustva i jednako ogromnog samopouzdanja. Nema više ničega na teniskom terenu što može Novaka da iznenadi, nema više tog protivnika koji može iz rukava da izvuče nekog aduta kojim bi zatekao najboljeg na svetu. Odigrao je Đoković more ovakvih mečeva kao što je bio današnji sa Ečeverijem, tačno zna svoj nivo spremnosti, tačno zna potrebni „broj obrtaja“ i sve ostalo što je potrebno da bi došao do pobede, a da se ne uvali u probleme.

I dok Karlos Alkaras sa 20 godina kuka da je premoren, Novak Đoković sa punih 36 leta mirno i sigurno brodi kroz Bersi, pogled mu puca ka peharu, ka broju jedan na kraju 2023. godine. To mu je još jedini preostali cilj za ovu fantastičnu sezonu. I tu Tomas Ečeveri nije uspeo da mu bude čak ni džombica na putu.

Fudbalskim žargonom rečeno, do sredine prvog seta je bilo ispitivanje snaga, a onda je Đoković prebacio u brzinu više i ostavio Argentinca u prašini. Od 3:3 u prvom setu Novak je vezao pet gemova u koje je stalo osvajanje prvog seta i sticanje brejka prednosti u drugom. Više nego dovoljno da meč stavi na autoput ka pobedi.

Usledio je vrlo brzo i drugi brejk u drugom setu, čime je skršen svaki otpor Argentinca, koji se nervirao što ne uspeva nikako da naudi prvom reketu sveta, a nije da nije probao. Jedino je bio ravnopravan u asovima do poslednjeg gema, pa ga je i tu Novak prestigao.

Novak Đoković će u trećem kolu mastersa u Parizu igrati protiv Talona Grikspora, koji je do ove runde došao pobedom nad Robertom Bautistom Agutom. Holanđanin u dva dosadašnja duela sa najboljim na svetu nije osvojio ni set.



tagovi

Novak ĐokovićATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara