Sten Vavrinka (©Reuters)
Sten Vavrinka (©Reuters)

Za Vavrinku nema dileme: Đoković ispred svih

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 14:34

„Srećan sam što sam igrao u eri Novaka, Nadala i Federera“, kaže Švajcarac

Ušao je Sten Vavrinka u završnu fazu karijere. Ima 38 godina, a poslednju titulu na nekom turniru osvojio je 2017. u Ženevi. Reklo bi se da u poslednje dve-tri godine igra za svoju dušu, neopterećen rezultatima. Uostalom, sada je na 67. mestu ATP liste.

Sutra da završi karijeru, Vavrinka može da se podiči da je osvojio tri grend slem trofeja: Rolan Garos, Ju Es open i Australijan open, a to je zaista ogroman uspeh u eri Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Izabrane vesti

„Nije na meni da pričam da li ti trofeji imaju specifičnu težinu, jer su osvojeni u doba Đokovića, Nadala i Federera. Ja sam veoma ponosan na sve što sam ostvario“, pričao je Vavrinka uoči nastupa na turniru u Rio de Žaneiru.

Možda bi bio još uspešniji da je igrao u nekoj drugoj eri.

„Srećan sam što sam imao priliku da igram protiv trojice najboljih u istoriji. Đoković, Nadal i Federer su najbolji teniseri koje sam ikada video. Bilo je vrlo izazovno boriti se protiv njih, a u isto vreme i velika satisfakcija“.

Na pitanje da li je debata o tome ko je Najveći svih vremena završena, pošto Đoković ima 24 grend slema, Švajcarac je dao jasan odgovor:

„Đoković je ispred svih u svim statističkim kategorijama“.

Razume Vavrinka želju Rafe Nadala da se vrati na teren i pored svih zdravstvenih problema koje ima.

„Rafa je veliki šampion i dešavalo se i ranije da se povredi, pa da se vrati. Potpuno je nebitno koliko ste novca u karijeri zaradili, ako imate strast, ona vas vuče nazad na teren. U Brizbejnu je igrao na visokom nivou pre nego što se ponovo povredio. Ako bude potpuno zdrav, biće velika opasnost za sve i kandidat za titule“.

Nema dileme za Stena da će se Rafa boriti za novi trofej na Rolan Garosu.

„Ako bude zdrav, Nadal će uvek biti među favoritima, koji god turnir da je u pitanju. Rolan Garos je osvojio toliko puta da će tamo uvek biti kandidat za trofej. Niko ne poznaje taj grend slem turnir bolje od njega“, istakao je Vavrinka.


tagovi

Novak ĐokovićStan VavrinkaRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara