Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Zahuktava se mašina: Srušen Sandgren, Đoković je u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.08.20. | 23:16

A, tamo ga čeka Štruf

Zahuktava se mašina u Sinsinatiju! Najbolji teniser sveta Novak Đoković bez mnogo muke plasirao se u četvrtfinale američkog mastersa.

Srpski as je posle sat i po vremena igre eliminisao Tenisa Sandgrena sa 2:0 u setovima – 6:2, 6:4. Za mesto u polufinalu boriće se protiv Nemca Jana-Lenarda Štrufa, koji je napravio iznenađenje i izbacio Davida Gofana (2:1).

Izabrane vesti

Kao ni u prethodnim njihovim međusobnim duelima, Sandgren nije mogao da se ravnopravno suprotstavi Đokoviću. Samo što je meč počeo, prvi teniser sveta je napravio brejk i na krilima te prednosti je nastavio da diktira ritam na terenu. Na 4:2 je Novak još jednom oduzeo servis Amerikancu i u narednom gemu je odservirao za osvajanje prvog seta.

I drugi set je počeo na isti način: Đoković je odmah napravio brejk i čuvao tu prednost do kraja. Na 5:3 imao je Novak pet meč lopti na Sandgrenov servis, nije ih iskoristio, ali je zato u narednom gemu bio neumoljiv i bez izgubljenog poena je došao do trijumfa.

Naredni Đokovićev rival Štruf takođe nikada u karijeri nije osetio slast pobede nad srpskim asom. Tri puta su igrali međusobno do sada, poslednji put na Australijan openu ove godine i Novak je dobio sva tri meča, a Nemac je jedino u Melburnu uspeo da dođe do seta.


tagovi

Novak ĐokovićTenis SandgrenSinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara