""
""

Zašto je Novak izgubio finale Rolan Garosa? Ne dopada mi se Bekerova spuštena faca

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.06.15. | 09:20

"Poznajući Đokovića, shvatio sam da je nekada neophodno sa njim da se ’posvađaš’ dok je na terenu, da ga izazoveš, da se trgne", naveo je Bogdan Obradović

Najbolji srpki teniser Novak Đoković ni u trećem pokušaju nije uspeo da slavi u finalu Rolan Garosa i osvoji jedini grend slem trofej koji mu fali u karijeri. Izgubio je od Švajcarca Stanislasa Vavrinke koji je napravio veliki preokret za 3:1, a mnogi se sada pitaju šta je to krenulo po zlu, pa je Đoković ostao bez trofeja.

Izabrane vesti

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović smatra da je jedan od uzroka slabe igre to što je Đoković imao mlaku podršku sa klupe, pre svega Borisa Bekera.
“Loša je bila energija na klupi. To je stvarno uticalo na ovakav ishod meča. Ne dopada mi se, pre svega, spuštena i nezainteresovana faca Borisa Bekera koji nije dobro reagovao i nije davao podršku Novaku na pravi način. Poznajući Đokovića, shvatio sam da je nekada neophodno sa njim da se ’posvađaš’ dok je na terenu, da ga izazoveš, da se trgne. Nemac to ovog puta nije učinio kako bi trebalo. Bilo je očigledno“, rekao je Obradović za Novosti.

On smatra i da je došlo do nekog problema na klupi u Đokovićevom stručnom štabu, pošto Beker i Slovak Marijan Vajda nisu sedeli zajedno kao što to obično rade.

Obradović je dodao da je Đoković bio pod prevelikim pritiskom da osvoji Rolan Garos, ali i da ga opterećuju stvari sa strane.
“Novak već ima preveliki tim ljudi oko sebe. To je i sam rekao kada su ga u šali pitali zašto ne uzme nastavnika za saksofon, kad već voli da ga svira. Očigledno mu ne prija tolika gužva. Previše informacija dobija i to ga opterećuje. Moraće to da smanji“, zaključio je Obradović.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaRolan GarosNovak ĐokovićMarijan VajdaBoris BekerBogdan Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara