Aktuelni šampion Stefanos Cicipas (©AFP)
Aktuelni šampion Stefanos Cicipas (©AFP)

Zlatna koka podbacila: Tenis u finansijskim problemima

Vreme čitanja: 1min | pet. 18.09.20. | 13:38

Korona kriza značajno smanjila budžet završnom mastersu

Nakon vesti da su zbog pandemije otkazana oba turnira Kupa Kremlja i ATP i WTA, još jedna ne baš dobra insformacija stiže iz sveta tenisa, pokazujujući tako koliko je beli sport izgubio zbog virusa korona.

Iako jeste očekivan, rez na budžetu završnog mastersa u Londonu je ipak drastičan pošto je sa 9.000.000 dolara spušten na 5.700.000. Dakle, čak 3.300.000 $ je minus! A on je nastao pre svega zbog problema ATP-a da sačuva ovogodišnji budžet. Završni masters, planiran da počne 15. novembra u metropoli na Temzi, donosi najveći deo godišnjeg budžeta Udruženju teniskih profesionalaca, i kao takav je prava "zlatna koka". Da grend slemovi nisu posebne kompanije, situacija bi sigurno bila bolja, ali ovako je čak pomalo i dramatična. Usput, nema ni gledalaca na tribinama, tako da sve zavisi od sponzora.

Izabrane vesti

Aktuelni šampion ovog prestižnog takmičenja na koje može da se plasira samo osam najboljih u kalendarskoj godini je mladi Grk Stefanos Cicipas. Do sada, u ovoj sezoni plasman su obezbedili Novak Đoković, Rafael Nadal, Dominik Tim i Danil Medvedev. Rodžer Federer neće igrati do kraja godine zbog oporavka od operacije kolena.


tagovi

Masters kup LondonStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara