Nadal (©Reuters)
Nadal (©Reuters)

Zov Grend slema jači i od bola: Nadal će igrati na Vimbldonu

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 18:55

„Od ponedeljka počinje sa treninzima na travi“, otkriva Toni Nadal

Prvi put u karijeri Rafael Nadal ima pravu priliku da dođe do kalendarskog Grend slema.

Nikada do ove godine nije uspeo da osvoji jedan za drugim Australijan open pa Rolan Garos, pa je samim tim prešao pola puta od Grend slema.

Izabrane vesti

Priča o teško obolelom stopalu, uprkos kojem je osvojio Rolan Garos 14. put u karijeri je već ušla u epske narodne pesme, znaju je i vrapci na grani. Ali i pored toga Rafa ne planira da propusti predstojeći Vimbldon.

Tokom celog turnira u Parizu kružile su glasine, lansirane uglavnom od španskih medija, kako je Rafi ovo možda poslednji Rolan Garos, kako posle njega odlazi na dug odmor, da neće ni igrati naredna dva grend slem turnira u godini, kad ono...

Stric Toni Nadal otkrio je za španske medije da Rafa i te kako planira da zaigra u Londonu.

„Da, Rafael će igrati na Vimbldonu. Plan mu je da već od ponedeljka počne da trenira na travi u Majorki“, ispalio je Toni Nadal.

O zdravstvenim problemima maltene više niko ni ne razmišlja.

Kada smo u petak pričali rekao mi je da je mnogo bolje, a pre toga mi je govorio da ga sve boli. On želi da trenira, pa ako bude imao i malu šansu, igraće na Vimbldonu“.

A i dan pre ovih izjava Toni Nadal je za španski Jurosport najavio da će njegov bratanac biti u Londonu.

„Vimbldon počinje za manje od dve nedelje, pa ćemo videti da li će Rafa biti tamo ili ne. Ja mislim da hoće, pogotovo ako mu terapije budu prijale. On želi da iskoristi ovaj dobar sportski trenutak kroz koji prolazi, pošto je osvojio dva grend slem turnira“, poručio je Toni Nadal.

Jasno je sve kao dan, Rafael Nadal oseća u nozdrvama miris uspeha koji niko nije uspeo još od Roda Lejvera, da osvoji sva četiri grend slem turnira u godini, za šta je malo nedostajalo Novaku Đokoviću 2021. I to je ono što Bika sa Majorke gura na teren i na Vimbldonu.

 


tagovi

Rafael NadalVimbldonToni Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara