Žreb za US Open: Federer u Đokovićevom delu kostura

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.08.19. | 19:08

Kao i još četvorica Srba

Dva puta su već igrali u finalu na Flešing Medouzu, ali ovog to se neće desiti, pošto je žreb za Otvoreno prvenstvo SAD spojio branioca titule Novaka Đokovića i petostrukog šampiona Rodžera Federera u istu polovinu žreba.

S obzirom na to kako je protekao njihov poslednji duel, u finalu Vimbldona koje je Đoković rešio u svoju korist pobedom od 13:12 u petom setu istorijskog meča čini se je publika u Njujorku možda i oštećena za još jedan epski okršaj za titulu. Jer na betonu teško da ima boljih od njih dvojice.

Izabrane vesti

To naravno ne mora ništa da znači, pošto će obojica prethodno morati da “ohlade“ izazivače koji nemaju šta da izgube, a mogu mnogo da dobiju. Đoković će tako takmičenje početi sudarom sa Robertom Karbaljes Baenom iz Španije, onda bi trebalo da za rivala dobije Sema Kverija, dok bi već u trećem kolu kolu mogao na zemljake – Dušana Lajovića ili Janka Tipsarevića, koji igra svoj poslednji Ju-Es Open nakon što je odlučio da se penzioniše.

►► Đoković šampion US Opena - kvota 2,50

Tipsarević na startu igra sa Denisom Kudlom, a Lajović kao 27. nosilac sa Stivenom Darsisom. I tu im je verovatno kraj, jer preko Đokovića teško da će moći. Nema tu nikakvog popusta za zemljake i prijatelje.

Neće se uostalom Srbi naigrati na Flešing Medouzu, pošto je žreb spojio Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića već u prvom kolu, a ako bi jedan od njih uspeo da do četvrtog kola prođe u konkurenciji igrača kakvi su Kevin Anderson ili Sten Vavrinka, 16. i 23. nosilac, opet bi udario na Đokovića. Sva petorica srpskih igrača su naime u istom delu žreba.

Od onih koji konkuriša za status Đokovićevog rivala u četvrtfinalu tu su i neka dobro poznata imena poput Fabija Fonjinija, Tomaša Berdiha, Rejlija Opelke, Tejlora Frica, ali i Danila Medvedeva koji u Njujork dolazi možda i u najboljoj formi, pošto je igrao finala na poslednja tri turnira na kojima je igrao: u Vašingtonu, Montrealu i Sinsinatiju u kome je osvojio i svoj prvi Masters. U tom periodu Medvedev je pobedio i Đokovića, Dominika Tima, Karena Hačenova... Možda bi mu bi bilo i previše da takve igre ponovi na US Openu.

►► Federer šampion US Opena - kvota 8,00

Što se tiče Federera, on juri šestu titulu u Njujorku, malo uzdrman porazom od Andreja Rubleva posle samo 62 minuta igre u Sinsinatiju (deceniju i po nije tako brzo izgubio). Ipak, kad je najbitnije Fedeks isporuči, tako da se ne bismo nadali njegovoj brzoj eliminaciji, iako su u njegovoj četvrtini igrači poput Davida Gofana, Keija Nišikorija, Borne Čorića, Aleksa de Minaura, Miloša Raonića ili Grigora Dimitrova.

Aktuelni šampion Rolan Garosa Rafael Nadal na papiru dakle ima lakši put do finala. Ali ni njega ne čeka šetnja kroz Central park, već, ako ne bude iznenađenja, okršaji sa Marinom Čilićem, osvajačem iz 2014. godine, Džonom Iznerom i njegovim moćnim serviom, pa Aleksanderom Zverevim, Hačanovim ili Dijegom Švajcmanom. I sve to na putu do četvrtfinala. Još ranije, u četvrtom kolu, mogao bi i na Filipa Krajinovića, koji startuje protiv 253. tenisera na ATP listi Sedrika-Marsela Štebea, ali bi pre toga morao da napravi i nekoliko velikih iznenađenja da bi uopšte stigao do Nadala.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara