(©Reuters)
(©Reuters)

Žreb za US open: Novak kreće protiv Francuza Milera, Medvedev kod Alkarasa u kosturu

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 18:06

Srpski as u polufinalu na Runea ili Ruda, pre toga na Cicipasa

Najveća mina na putu do finala za Novaka Đokovića na US openu, zvana Danil Medvedev, zapala je u deo kostura Karlosa Alkarasa. Ako sve bude po „redu vožnje“, odnosno, onako kako je to žreb predvideo, u polufinalu poslednjeg grend slema u sezoni igraće Alkaras – Medvedev, a Đoković – Rune, ishod je žreba koji je danas tačno u 18 časova objavljen u Njujorku.

Neobično za svet tenisa, žreb nije održan javno, nije bilo prenosa, nego je samo minut posle 18 časova objavljen na internetu.

Izabrane vesti

Ali, kada se sve sabere, deluje da Đoković nije prošao tako loše. Srpski as će turnir otvoriti protiv Francuza Aleksandra Milera, a već ta pobeda odneće ga na prvo mesto ATP liste, kako god da se turnir završi.

U drugom kolu Novak bi trebalo da igra sa pobednikom meča Zapata Miraljes – Kvin.

Posle toga, gledajući žreb, Đokoviću protivnik bi mogao da bude – Laslo Đere. Od četvrtog kruga kreće ozbiljnija priča. Najopasniji rival bi u tom kolu bio Feliks Ože-Alijasim, a potencijalni rival u četvrtfinalu je Stefanos Cicipas ili ako ga eliminiše neko od nosilaca u tom delu kostura, a tu su Tejlor Fric i Lorenco Museti.

U trećem delu kostura, iz kojeg će Novaku Đokoviću stići protivnik u polufinalu su Holger Rune, Kasper Rud, Sebastijan Korda, Frensis Tijafo, Tomi Pol...

Što se tiče Karlosa Alkarasa, koji ima status prvog nosioca, turnir će otvoriti protiv Nemca Dominika Kepfera. Potom bi mogao na Gvida Pelju, a u trećem kolu možda na Džordana Tompsona, koji ga je namučio u Sinsinatiju. U njegovom delu žreba do četvrtfinala su i Danijel Evans, Talon Grikspor, Kameron Nori, Grigor Dimitrov, Aleksandar Zverev i najbolji među njima – Janik Siner.

Potencijalni Alkarasov protivnik u polufinalu je Danil Medvedev, koji će US open otvoriti duelom sa Atilom Balašem. Potom možda Maks Pursel ili Kristofer O’Donel. Do četvrtfinala najveći rivali ruskom asu mogli bi da budu Hubert Hurkač, Aleks de Minor, Karen Hačanov ili Andrej Rubljov.

Kada su u pitanju ostali srpski igrači: Laslo Đere će u prvom kolu igrati sa Brendonom Nakašimom, Miomiru Kecmanoviću će protivnik biti Huan Pablo Variljas, dok će Dušanu Lajović na megdan izaći Jibing Vu.

Po parovima gledano, najzanimljiviji okršaji prvog kola su Cicipas – Raonić, Umber – Beretini, Rune – Karbaljes Baena, Fučovič – Korda...

 


tagovi

Novak ĐokovićUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara