Đoković brani pehar osvojen lane (© AFP)
Đoković brani pehar osvojen lane (© AFP)

Žreb za Vilmbldon: Đoković i Nadal tek u finalu, Srbinu lakši put

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 12:52

Šta čeka naše predstavnike na trećem grend slemu u 2022?

Na Australijan openu mu je zabranjeno da učestvuje i time se otvorio put ka slavlju Rafaela Nadala, na Rolan Garosu ga je u četvrtfinalu zaustavio Španac, a protiv najtrofejnijeg tenisera kad su grend slem pehari u pitanju Novak Đoković će moći da se sretne tek u finalu Vimbldona. U petak su žrebani parovi trećeg velikog tunira u 2022. i susret Beograđanina i Bika sa Majorke moguć je tek na završnoj stepenici, u borbi za naslov.

Žreb je takav da se može zaključiti kako je Novak sjajno prošao, jer nekih velikih mina, kao što je bio slučaj u Parizu, nema. Na početku takmičenja će se sresti sa Sun Von Kvonom iz Južne Koreje, trenutno 75. igračem na ATP listi. Prema projekciji, Đokovićevi rivali bi zatim bili pobednici duela Tanasi KokinakisKamil Majhšak (u drugom kolu), Miomir Kecmanović – Laslo Đere (u trećoj rundi), potom Rejli OpelkaNikoloz Basilašvili, u četvrtfinalu bi naspram Srbina bio snalažljiviji iz okršaja Karlosa Alkarasa i Janika Sinera, u polufinali bi ga čekao pobednik duela Hubert Hurkač - Kasper Rud, a u finalu Rafa, pod uslovom da Nadal bude uspešan kao na prethodna dva grend slema.

Izabrane vesti

Što se tiče vlasnika 22 grend slem trofeja, u Nadalovoj projekciji stoje: Fransisko Serundolo (Argentina), Sem Kveri (Sjedinjene Američke Države), Lorenco Sonego (Italija), Marin Čilić (Hrvatska), Feliks Ože Aljasim (Kanada) i Stefanos Cicipas (Grčka). A onda finale sa Novakom Đokovićem.

Kad je reč o ostalim predstavnicima Srbije, Dušan Lajović će na Španca Pabla Karenja Bustu, Filip Krajinović na početku igra protiv Čeha Jiržija Lehečke, Laslo Đere u uvodnoj rundi mora na Čileanca Alehandra Tabila, Miomir Kecmanović će na Džona Milmana iz Australije, a pod uslovom da poslednja dvojica budu uspešna, njihov međusobni okršaj bi bio na programu u trećem kolu.

Kod dama će Srbija imati samo jednu predstavnicu. Reč je o Aleksandri Krunić, njena protivnica u prvoj rundi biće Sorana Kirstea iz Rumunije.

Vimbldon počinje u ponedeljak.


tagovi

Novak ĐokovićATPTenisVimbldonRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara