Žreb za Vimbldon: Nadal u Federerovoj polovini, Đoković kreće u odbranu krune protiv Kolšrajbera

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.06.19. | 11:26

Obavljeno je izvlačenje parova za treći grend slem sezone

Tri dana do početka Vimbldona, a dan nakon završetka kvalifikacija, danas je bio na redu žreb za glavni žreb najprestižnijeg teniskog turnira na svetu.

ATP ŽREB SINGLA

Izabrane vesti

Tradicionalno, "domaćini" su bili prošlogodišnji singl šampioni Angelika Kerber i Novak Đoković. I može se reći da je naš as bio srećne ruke pošto je Rafael Nadal, kao tereći nosilac, ipak završio u drugoj polovini žreba, sa Rodžerom Federerom.

POBEDNIK VIMBLDONA

N. ĐOKOVIĆ -  2,60
R. FEDERER - 3,00
R. NADAL - 4,25
M. ČILIĆ - 15,0
A. ZVEREV - 17,0

Aktuleni šampion novu "kampanju" u Londonu otvara protiv starog rivala Filipa Kolšrajbera, kojeg je nedavno pobedio u Rimu, što je bila osveta za poraz u Indijan Velsu, potom će ga najverovatnije sačekati najbolji arapski teniser, Tunišanin Malik Đaziri koji prethondo igra sa Amerikancem Denisom Kadlom, a već u trećem kolu, ako sve bude kao treba, moguć je "srpski derbi" protiv Dušana Lajovića. Nakon toga može se dogoditi da ukrsti rekete u četvrtom kolu sa Gaelom Monfisom, u eventualnom četvrtfinalu može očekivati duel sa Stefanosom Cicipasom, a u polufinalu protiv prošlogodišnjeg rivala iz finala, Kevina Andersona.

Naravno, svi u finalu očekuju da se sa druge strane žreba nađu ili Rodžer Federer (u prvom kolu igra protiv Lojda Herisa iz JAR) ili Rafael Nadal (prvi protivnik mu je Japanac Juići Sugita). Đoković odbranu vimbldonskog trona počinje (takođe) tradicionalno već u ponedeljak.

Filip Kolšrajber

U Noletovoj polovini žreba, od značajnijih teniskih imena još se nalaze i Feliks Ože-Alijasim, Grigor Dimitrov, Danil Medvedev, Pablo Karenjo Busta, Sten Vavrinka, Miloš Raonić, Karen Hačanov, Aleksandar Zverev, ali i još dva naša predstavnika, Janko Tipsarević i Miomir Kecmanović. Tipsin prvi protivnik na 133. izdanju jedinog grend slema koji se igra na travnatoj podlozi je Japanac Jošihito Nišioka (67. na ATP listi), a beogradskom tinejdžeru Španac Roberto Karbaljes Baena (72). Dušan Lajović ovaj Vimbldon, kao 32. nosilac otvarava protiv visokog i snažnog Poljaka, Huberta Hurkača (52).

Laslo Đere, inače 31. nosilac se, kao i Filip Krajinović našao u polivini žreba u kojoj su Federer, Nadal, Dominik Tim, Marin Čilić, Nik Kirjos, Žo Vilfred Conga, Kei Nišikori, Džon Izner, Tomaš Berdih... Krajinović ne bi trebalo da ima težak zadatak protiv 132. igrača sveta, Nemca Dominika Kepfera, kao i momčina iz Sente koji će drugog dana takmičenja, dakle u utorak stati naspram Argentinca Gvida Andreocija, trenutno 116. na ATP listi.

POBEDNICA VIMBLDONA

E. BARTI - 6,50
S. VILIJAMS - 7,00
P. KVITOVA - 8,00
N. OSAKA - 9,50
Ka. PLIŠKOVA - 12,0

Što se tiče ženskog singla, tu srpski tenis ima samo dve predstavnice. Naš prvi reket, Ivana Jorović otvara takmičenje protiv 203. na WTA lestvici, praktično nepoznate Holanđanke, Lesli Kerkhov koja se probila kroz kvalifikacije. Aleksandra Krunić će imarti daleko teži zadatak protiv Čehinje Karoline Muhove, 68. teniserke sveta.

WTA ŽREB SINGLA

Aktuelna šampionka, Nemica Angelika Kerber odbranu najcenjenijeg trofeja u belom sportu započinje sudarom sa sunarodnicom Tatjanom Marijom, a prvi reket sveta i prva nositeljka Vimbldona Australijanka Ešli Barti protiv nezgodne Kineskinje Saisai Ženg.

***kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara